Edustus, Naisten Ykkönen

FC Sport Vaasa - P-Iirot P-Iirot   1 - 2

Lemonsoft Stadion

​Naiset jatkavat voittojen tiellä

Naisten ykkösen alempi jatkosarja jatkui Pallo-Iirojen osalta lauantaina Vaasassa FC Sportia vastaan. Raumalle lähti jälleen kolme pistettä ja sinikeltaiset ovat nyt voittaneet kaikki alemman jatkosarjan ottelunsa. Pisteitä on kasassa jo 35, eli kuusi enemmän kuin yläloppusarjaa pelaavalla Ilves/2:lla. Tällä ei toki ole sijoituksen kannalta mitään merkitystä, sillä viides sija on paras mahdollinen saavutus alemmassa loppusarjassa.

Ensimmäinen jakso alkoi tasaisena, mutta sitten jo seitsemännellä minuutilla sattui Iiropuolustukselle yksi harvoista virheistä ja siitä seurauksena Maiju Kuivila siirsi kotijoukkueen 1–0 johtoon. Tämän jälkeen jaksoa pelattiin enimmäkseen vaasalaisten kenttäpuoliskolla, vaikka mitään suurta eroa ei joukkueiden pelaamisessa ollutkaan. 42. minuutin kohdalla sitten tapahtui kauan odotettu asia, eli Katarina Maikolan ensimmäinen maali naisten peleissä. 1–1 tasalukemissa mentiin sitten tauollekin.

Toinen jakso olikin sitten melko pitkälle vuorotellen hyökkäämistä, eli pelaajien fyysinen kunto tuli kyllä testattua varsin hyvin. Parhaat paikat tulivat sinikeltaisille ja Kiira Kaivola Iirojen maalissa pääsi melko vähäisellä työmäärällä. Väistämätön tapahtui sitten 86. minuutilla kun Maikola teki toisen maalinsa, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi. Loppuajan Iirot pelasivat fiksusti ja tappoivat pelin aina kun se oli mahdollista. Näin loppunumeroiksi jäivät Vaasassa 1–2.

Iirojen pelaajista maininnan arvoisia olivat myös Minttu Ylikrakan rauhallisen varma esitys topparina, sekä Mira Pärssisen esimerkillinen asenne ensin laidalla ja sitten myöhemmin keskellä.

Päävelmentaja Koivulan kommentoi ottelua.

-Teimme itse ottelusta vaikean itsellemme. Olisimme pystyneet pitämään palloa paljon enemmän, mutta meillä oli kauhea kiire saada annettua läpisyöttöjä. Ja tämän seurauksena juoksimme taas omalle alueelle puolustamaan.

-Toinen asia oli se, että annoimme aivan liian paljon turhia syöttöjä alaspäin, ja näin annoimme vastustajalle aikaa organisoitua uudelleen. Tämä johtui osittain tietysti puheen puuttumisesta.

-Pitää kuitenkin antaa arvonsa sillekin asialle, että on sitten pelattu hyvin tai heikommin, niin kaikki pisteet on kerätty tähän asti ja sekin on osoitus jostain. Ainakin siitä, että pikkuhiljaa ollaan oppimassa voittamisen kulttuuria. Paljon muutakin on opittu, mutta antaa niiden asioiden kasvaa ja kehittyä pelaajien mielessä, ne kyllä tulevat sieltä esille kun aika on kypsä.

Iiroilla on edessään vielä kauden päätösottelu EBK:a vastaan ensi viikon lauantaina 22.10 klo 14:00 Buena Vista Stadionilla. Tervetuloa!

Tilastot
FC Sport Vaasa

1 - 2

(1-1)
6'MaaliKuivila Maiju
41'MaaliMaikola Katarina
86'MaaliMaikola Katarina