Edustus, Naisten Ykkönen

FC Sport Vaasa - P-Iirot   3 - 3

Elisa Stadion TN

Naiset joutuivat tyytymään tasapeliin Vaasassa

Naisten joukkue pelasi viimeisen ottelunsa ennen taukoa Vaasassa FC Sport Vaasan vieraana. Varsin vaiherikkaan ottelun lopputulos oli tasapeli 3–3 (3–2). Tämä tiesi sitä, että sinikeltaiset jäävät sarjatauolle ja lomalle sijalla seitsemän.

Sarja on kuitenkin niin tasainen, että kolmantena oleva VIFK on vain neljän pisteen päässä. Sijat 3–8 ovat neljän pisteen sisällä. Näin ollen Iirot on vielä hyvin tavoitteessa, eli yläloppusarjapaikassa kiinni. Tähän astisista otteluista on siis saaliina 14 pistettä, joista neljä on voittoja, kaksi tasureita ja viisi tappioita. Kärjessä TPS ja PKKU ovat karkumatkalla, turkulaisilla pisteitä on jo 30 ja PKKU:lla 24.

Hienolla Elisa stadionilla ottelu alkoi suhteellisen tasaisen ja tunnustelevana. Sport meni kuitenkin jo 14 minuutilla 1–0 johtoon Jennifer Forsmanin toimesta. Tämä avasikin sitten pelin ja hissuttelu päättyi siihen. 17 minuutilla Erica Niemi lisäsi vaasalaisten johdon 2–0:n. Tässä vaiheessa sinikeltaisetkin heräsivät otteluun ihan tosissaan. Ote siirtyi vieraille ja paikkojakin alkoi syntyä. Korkea prässi sai Sportin pelin avaamisen vaikeaksi, ja riistoja ylhäällä saatiin aikaiseksi. Sarjan maalipörssin ykköspyssy Aino Varkoi aloitti maalinteon 31 minuutilla ja Wilma Ahola osui pitkästä aikaa, tehden raumalaisten tasoitusmaalin 40 minuutin kohdalla. Vielä aivan ennen jakson loppua 45+1 minuutilla Tilda Råts vei Sportin taukojohtoon 3–2.

Toisella jaksolla Iirot sitten myllytti ajoittain ihan kunnolla vaasalaisten maalilla. Tulosta jouduttiin odottamaan kuitenkin aina 80 minuutille asti, kun juuri puoli minuuttia aiemmin kentälle vaihdettu Oona Mäkilä puski taka-alueelta pallon maaliin, tehden näin ensimmäisen maalinsa naisten peleissä. Iirot sai vielä viimeisen reilun kymmenen minuutin aikana luotua paikat ottelun voittoonkin, mutta onni ei ollut myöstä. Siitä huolimatta, että vierailla oli toisella jaksolla useita avopaikkoja tehdä lisämaaleja, on sanottava, että myös vaasalaiset pääsivät muutamia kertoja iskemään vaarallisesti vastaan, kun Iirot panosti hyökkäykseen. Ottelu päättyi näihin tasanumeroihin, ja pisteet jaettiin.

Päävalmentaja Koivula kommentoi ottelua.

-Nyt kävi niin, että kaksi maalia päästettiin aivan liian helposti, ja sitten jouduttiin olemaan koko pelin ajan takaa-ajajana. Läpiajoja sekä muita paikkoja oli suuri määrä, mutta muutamaa tolppaa lähemmäs ei niistä päästy. Voidaan kuitenkin todeta, että maalin teko-ongelma on selätetty. Kahdessa pelissä kuusi maalia on jo tosi hyvä tahti. Lisäksi maalit jakautuivat usealle eri pelaajalle.

-Ei sovi myöskään unohtaa sitä, että meillä on tähän 3-5-2 ryhmitykseen todella hyvä topparikolmikko Maija Karta- Saara Laaksonen- Hertta Pietilä, ja tasapainottavat keskikenttäpelaajat Jenna Dahlberg sekä Elli Lamminen. He mahdollistavat Loviisa Helmisen kanssa sen, että joka pelissä pystytään taistelemaan voitosta. Ja kuitenkin tavoitteessa ollaan vielä hyvin kiinni.

Tilastot
FC Sport Vaasa

3 - 3

(3-2)
14'MaaliForsman Jennifer