Edustus, Miesten Kolmonen

VG-62 - P-Iirot   1 - 2

Karvetti TN

Edustus jälleen takaa rinnalle ja ohi

Edustus jatkoi matkaansa voittamattomana, kun se kävi vieraissa kaatamassa VG-62:n lukemin 1-2. Ratkaisumaali syntyi jälleen pelin lopussa.

Ottelun alku seurasi jo tutuksi tullutta kaavaa. Pallo-Iirot aloittivat haparoiden, vastustajan iskiessä kovaa päälle. Ensimmäinen kymmenen minuuttia mentiinkin lähes kokonaan vierasjoukkueen päädyssä, VG:n paineistaessa korkealta.

Pelin kulku oli pitkälti sama koko avausjakson ajan ja VG saikin muutaman hyvän paikan rakenneltua. Ensimmäisen kerran pallo meni kuitenkin maaliin sinisissä vieraspaidoissa pelanneen Pallo-Iirojen pelaajan jalasta. Elias Ahde vapautettiin chipillä, josta hän syötti takatolpalla odottaneelle Arttu Virtaselle, joka laukoi pallon verkkoon. Ahde oli kuitenkin kengänkärjen verran paitsiossa, jolloin tilanne säilyi 0-0.

VG:n yksi vaarallisimmista paikoista siunaantui kellon näyttäessä 32', kun pallon väärin lukenut Iirojen puolustuslinja jäi katsomaan vastustajan kärjen karkaamista läpiajoon. Maalissa hyvin torjunut Henri Saarinen kuitenkin näytti tavaramerkkiään ja otti hienon jalkatorjunnan. Tästä neljä minuuttia eteenpäin ja vastustaja oli jälleen linjan takana pahanteossa. Jami Halminen yritti kaikin keinoin estää vastustajan etenemisen, jonka johdosta tuomari vihelsi pallon pilkulle. Tästä ei VG-62:n Antti Leppiniemi erehtynyt, vaan laitoi pallon varmasti ohi voimattoman Saarisen. Samoissa lukemissa mentiin myös puoliajalle.

Pallo-Iirot suorittivat tauolla kaksi pelaajavaihtoa, Rasmus Ahosen ja Markus Babbin tehdessä tilaa Otto Schultzille ja Miika Pertolalle. Pelin painopiste siirtyi tasaisen varmasti vierasjoukkueen hyökkäyspäähän, kotijoukkueen hyökkäysten keskittyessä vastahyökkäyksiin.

Ajassa 59' Schultz näytti miltä taistelu loppuun asti näyttää. Vapaapotkun jälkitilanteesta pallo pomppi kohti takatolppaa, josta Schultz pääsi puskemaan pallon maaliin vastustajan estelyistä huolimatta. Puskun yhteydessä Schultz sai myös osumaa kasvoihinsa vastustajan nappiksesta, mutta pystyi jatkamaan ottelua pienen puhaltelun jälkeen.

Virtanen teki tilaa Aleksi Leppäselle pelin 65', tuoden lisää jalkoja hyökkäykseen. Leppänen petasi jo neljän minuutin kuluttua hyvän paikan, ohitettuaan neljä vastustajan pelaajaa, mutta syöttö maalille jäi hiukan vajaaksi ja tilanne purkautui. Lisää virtaa kentälle toi myös ajassa 84' kentälle vaihdettu Sulo Ketola, joka otti pois tulleen Mikko Jalkasen paikan. Ketola olikin alustamassa Iirojen voittomaalia, kun ajassa 87' Ahde pisti lähes samoilta jalansijoilta pallon sisään Ketolan syötöstä, josta Schultz teki ottelun tasoitusmaalin.

Kaksisia hyökkäyksiä ei kotijoukkue enää tämän jälkeen saanut aikaan, vaan Iirot puolustivat hyvin. Näin ollen Edustus matkasi kotiin kolme pistettä rikkaampana pitäytyen sarjakärjessä.

Otteluraportissa ääneen pääsee tasoitusmaalin iskenyt Otto Schultz.

Peli oli jälleen nousujohteinen.

- Tosi haastava kenttä oli kyllä, pomppi paljon. Ehkä sen kanssa meillä oli vähän hankaluuksia. Vastustaja pisti aika kovaa prässiä siinä ekalla puoliajalla, niin ehkä sen kanssa ollaan muutenkin oltu vähän ongelmissa sen alun kanssa, se on vähän sellaista paniikin omaista. Hyvä että saatiin vähän parannettua ja sitten kuitenkin meillä todennäköisesti riittää jalat pidemmälle, niin saatiin käännettyä sitten tää peli.

Tasoitusmaalissa Schultz otti osumaa.

- Mä olen vähän sillain pää kolmantena jalkana, menen vain palloon. Kyllä se vähän pieni tuntuma tuli siihen, kolahti vähän päähän. Pääasia että nyt maali tuli.

Peliä on vielä hiottava, jotta ei näin tiukille tarvitsisi mennä.

- Tottakai se vaatii paljon sisua meidän jengiltä ja uskoa. Tämä ruokkii meidän itseluottamusta mutta ei me nyt kuitenkaan joka kerta voitaisi ihan näin tehdä. Tottakai tämä on varmaan katsojille vähän viihdyttävämpää, että tulee tällaisia tiukkoja pelejä. Kyllä meidän pitää pystyä parantamaan jos halutaan tästä sarjasta saada vielä jotain. Joskus se voi olla, että se aika tulee täyteen eikä saadakkaan niitä kaikkia maaleja. Kyllä pitää parantaa mutta tottakai nyt voidaan olla iloisia tästä ja nauttia kolmesta pisteestä ja kääntää sitten katseet kohti ensi viikon peliä.

Tilastot
VG-62

1 - 2

(1-0)
37'MaaliLeppiniemi Antti
60'MaaliSchultz Otto