Edustus, Miesten Kolmonen

P-Iirot - ÅIFK  4 - 0

Äijänsuo stadion TN

Ahde johdatti Edustuksen selvään voittoon

Miehet pitivät tilastorivinsä täydellisenä, sarjakolmosen ÅIFK:n todetessa raumalaisten paremmuus lukemin 4-0. Useasti tällä kaudella nähty Iirojen heikko alku loisti poissaolollaan.

Ottelun alku oli hyvin tasainen. Molemmat joukkueet pitivät ajoittain palloa, mutta maalipaikoille ei kumpikaan joukkue heti alussa päässyt. Ensimmäinen maali näki kuitenkin päivänvalon jo ottelun 10', kun Arttu Virtasen keskitys löysi Elias Ahteen pään, eikä Kolmosen maalipörssiä johtava Ahde erehtynyt. Tämän jälkeen pallonhallinta siirtyi vahvasti keltapaitojen puolelle.

Yksi ÅIFK:n vaarallisimmista paikoista tuli, kun pelikello näytti 23'. Pallo aseteltiin vajaaseen 20 metriin vapaapotkun merkiksi, mutta veto kiertyi yli maalin. Heti perään seuraavasta Iirojen hyökkäyksestä Ahde puski illan toisen osumansa Topias Silvennoisen esityöstä. Ahteella oli paikka viimeistellä hatutemppu jo ensimmäisen puoliskon aikana, kun Mikko Jalkanen irtosi puolustajan pihdeistä laidasta, mutta pallo ei sopinutAhteen askeleisiin, ja veto painui ohi maalin.

Enempää maaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty, joten tauolle mentiin kotijoukkueen 2-0 komennossa.

Toinen puoliaika alkoi samoissa merkeissä, johon ensimmäinen päättyi. Iirot painoivat palloa kohti vastustajan päätyä, mutta vaarallisimmilta maalintekopaikoilta sai ÅIFK pidettyä kotijoukkueen pois.Ottelun hämmentävin tilanne nähtiin 59' kohdalla, kun Iiroille vihellettiin paitsio. Jostain syystä ÅIFK:n toppari ei ollut tästä samaa mieltä tuomarin kanssa, vaan purnasi itselleen ottelun ensimmäisen varoituksen.

Pallo-Iirot siirtyivät 3-0 johtoon Ahteen tehdessä puhtaan hattutempun. Virtasen keskitys tuli millintarkkana maalin eteen, eikä Ahteella ollut muuta tehtävää kuin laittaa jalka väliin. ÅIFK nosti pakkaansa kavennusosumien toivossa, joka avasi lisää tilaa Pallo-Iiroille rakentaa hyökkäyksiä. Ahde olikin jälleen 7 minuuttia edellisestä pahanteossa, kun hänet pelattiin laidasta läpi. Tällä kertaa vastustajan maalivahti sai torjuttua laukauksen, mutta torjunnasta pallo pomppasi suoraan Aaro Salosen jalkaan, joka ei enää jättänyt maalivahdille torjuttavaa, vaan painoi palon maalin kattoon.

Ottelun loppuhetkiksi ajassa 74' kentälle vaihdettin Aleksi Leppänen, joka otti hyvän iltapuhteen pelanneen Silvennoisen paikan. Salonen otti vielä kortin ajanpeluusta, kun 78' tullut vapari ei lähtenyt tuomarin mielestä tarpeeksi nopeasti keskikenttäpelaajan jalasta liikkeelle. Viimeisellä kympillä voittoa varmistelemaan tulivat vielä Oliver Repo, Sulo Ketola ja Rasmus Ahonen, kun kentältä poistui raikuvien aplodien saattelemana Virtanen, Miika Pertola ja Ahde. Enempiä osumia ei kumpikaan joukkue enää saanut aikaan, joten pisteet jäivät Raumalle lukemin 4-0.

Otteluraportissa ääneen pääsee kauden toisen nollapelinsä pelannut Henri Saarinen.

Nollapelit kelpaavat aina.

- Kyllä se tuntuu hyvältä. Kyllä nollapeli aina tuntuu hyvältä. Tää oli kumminkin yksi kauden semmonen, tiedettiin että on tiukin matsi, tai yksi tiukimmista. Ihan mukava ottaa tähän kohtaan, ei yhtään hullumpi.

Saarinen ei ollut ensimmäistä kertaa hieman toimettomana ottelun ajan.

- No on se tottakai vähän vaikeempi. Meillä on ollut aika monta tämmöistä peliä, että on tullut aika tiukkia tilanteita. Tavallaan että ehkä koko pelissä ei ole muuten tullut niin paljon töitä. Tulee aika paljon vastaantuloja, kun kaveri pistää aika paljon linjan taakse. Ei se ole helpoin paikka, mutta onneksi nyt on vähän lämpimämpi sää niin pysyy vähän paremmin valmiina.

Viestintä sai kapteeni Schultzilta palautetta, kun kauden ensimmäisen nollapelin jälkeen Saarinen ei päässyt haastatteluun.

- Täytyy antaa kiitokset Otolle, että pääsin nyt tänne haastatteluun. Kuitataan se tällä.

Tilastot

4 - 0

ÅIFK
(2-0)
10'MaaliAhde Elias
26'MaaliAhde Elias
65'MaaliAhde Elias
72'MaaliSalonen Aaro