Edustus, Miesten Kolmonen

P-Iirot - FC Inter 2  4 - 0

Äijänsuo stadion TN

Miesten Edustukselle täydet pisteet

Miesten Edustus jatkoi vakuuttavia otteitaan tällä kertaa sarjakolmosen FC Inter 2:n kustannuksella. Maalissa pelannut Lainio pelasi toisen peräkkäisen nollapelin.

Peli alkoi rikkonaisesti. Kellon näyttäessä vain 2', Inter sai jo ensimmäisen varoituksensa, kun Markus Babbia kohdeltiin kaltoin. Sama mies oli kohteena myös seitsemän minuuttia tästä, kun Babb kaadettiin sääntöjen vastaisesti aivan rankkarialueen rajalla maalin sivussa. Vaparista ei kuitenkaan raumalaisjoukkue saanut aikaan tulosta, sillä Mikko Jalkasen kova keskitys painui suoraan vastakkaisesta sivurajasta yli.

14' kohdalla ensimmäinen maali näki päivänvalon. Arttu Virtanen päästi pallon jalkojensa välistä, hämäten puolustajan täysin ja jättäen tämän katselemaan Virtasen perävaloja. Virtanen päätti kauniin esityönsä tarkkaan keskitykseen, josta Elias Ahde pääsi iskemään pallon maaliin puolustuksen estelyistä huolimatta. Maalin johdosta myös pelin hallinta siirtyi keltapaitojen eduksi.

Ajassa 27' Oskari Ohvo avasi raumalaisten korttitilin, ottaessaan keltaisen siirrettyään palloaan kauemmas vihellyksen jälkeen. Pallo-Iirot pääsi kokeilemaan useampaan kertaan toista maalia kulmalta, mutta Ahteen flipperinä maalin ohi mennyttä laukausta lähemmäksi ei keltapaidat päässeet. Juuri ennen ensimmäisen puoliskon loppua Jami Halminen näytti jälleen omaa bravuuriaan, katkaisen Interin vaarallisen vastahyökkäyksen oikein ajoitetulla liukutaklauksella. Tauolle siirryttiin lukemissa 1-0.

Toisen puoliskon alkuun maalissa nyt toista peliään pelannut Miko Lainio pääsi heti hoitamaan omia hommiaan, kun Inter pääsi kokeilemaan boksin sisältä maalintekoa. Lainio kuitenkin oli tilanteessa hereillä ja torjui pallon, jonka jälkeen Inter siirtyi kulmalle. Iirot kuitenkin purki pallon ja lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Topias Silvennoinen pääsikin yrittämään, mutta ajatui liian pieneen kulmaan ja Interin maalivahdilla oli helppo työ korjata pallo talteen.

55' kohdalla Ahde oli irrota Interin puolustuslinjasta, mutta puolustaja nappasi raumalaisten kärjeltä vauhdit pois, saaden keltaisen kortin palkkioksi. Vain minuutti tästä ja Iirot lisäsi johtoaan. Virtanen oli jälleen pahanteossa, lähettäen syötön maalin eteen Ahteelle. Ahde ei kuitenkaan palloon paljoa kosketusta saanut, vaan pallo vieri aina Mikko Jalkaselle asti, joka ei erehtynyt maalin edestä. Iirot tässä kohtaa 2-0 johtoon.

Seuraavaksi oli Virtasen vuoro olla maalintekijänä. Laituri nappasi pystysyötön taidokkaasti mukaansa, jättäen puolustajat jälleen nielemään pölyä. Kellon ollessa 67' kohdalla, Virtasen tarkka sijoitus löysi Interin takakulman, lisäten raumalaisten johdon jo kolmeen maaliin. Ajassa 72' Babb otettiin ulos, jonka tilalle tuli pienoisen tauon jälkeen kentälle palannut Aleksi Toivonen.

Pelin lähestyessä loppua, alkoi Interkin saada hiukan otetta ottelusta. Tähän myös kotijoukkueen vastuuvalmentaja Kimmo Hörkkö reagoi, vaihtaen lisää tuoreita jalkoja kentälle. 82' kohdalla Ohvo ja Silvennoinen otettiin ulos, ja johtoa turvaamaan kentälle vaihdettiin Miika Pertola sekä Matias Babb. Tämän jälkeen ajassa 86' myös Ahtee niltapuhde tuli täyteen ja hänen tilalleen kentälle juoksi ympäri Eurooppaa reissannut Sulo Ketola.

Vaihdot tuottivat tulosta, sillä lopun pallonhallinta siirtyi takaisin kotijoukkueella. Palkintona tästä 88' kohdalla Aaro Salonen kaunisteli vielä lukemiksi 4-0. Iirot pääsi vielä tykittämään pallon ylärimaan ajassa 90+2', mutta sen lähemmäs lisäosumia ei päästy, joten ottelu päättyi raumalaisten hienoon nollapeliin ja voittoon.

Otteluraportissa ääneen pääsee pelipäällä ollut Arttu Virtanen

Numerot tulostaululla kuvasivat hyvin peliä myös kentällä.

- Kyllä se oli. Ensimmäinen puoliaika tosi hyvä meiltä ja sitten toisella puoliajalla vastustaja pisti vähän lisää vaihdetta, mutta hyvin pysyttiin pelissä eikä vastustajakaan päässyt mihinkään mahtipaikoille missään kohtaa. Hyvä kokonaisuus ja hyvä peli.

Virtasella oli kentällä hyvä fiilis.

- Kyllä ne siinä pelin aikana tuli, en ollut miettinyt aikaisemmin. Tuntui, että tänään onnistuu hyvin kaikki, niin päätin sitten yrittää ja hyviä lopputuloksia tuli.

Tilastot

4 - 0

FC Inter 2
(1-0)
13'MaaliAhde Elias
56'MaaliJalkanen Mikko
67'MaaliVirtanen Arttu
88'MaaliSalonen Aaro