Rauma, Äijänsuo stadion TN

Naisille kylmää kyytiä

Naisten kausi on alkanut kahdella tappiolla. Maalitili on edelleen avaamatta.

Yleisömäärä: 59

Vaikka peli aloitettiinkin kevyessä lumisateessa, oli kenttä huippukunnossa tuomarin viheltäessä ensimmäisen kerran pilliin. FC Lahti avasi terävästi, kun jo 5' kohdalla Ada Liljeström joutui venymään parhaimpaansa, ettei vierailijat päässet saman tien siirtymään johtoon. Ottelussa alkoi tämän jälkeen hieman rauhallisempi vaihe, jonka päätti Lahden 0-1 maali ajassa 25'. Cecilia Murtonen pääsi heittämään roikkupallon kohti Iirojen maalia, jossa vastaan tullut Liljeström ei saanut kättä väliin, vaan pallo lensi maalivahdin yli maaliin.

Maalin jälkeenkin Lahti paineisti raumalaisten päätyä, ja Liljeström torjui myös yhden Lahden läpiajon. Kellon näyttäessä 37' Viivi Valpola loukkasi pallontavoittelutilanteessa nilkkaansa, jonka jälkeen Iirot oli pakotettu tekemään ottelun ensimmäisen vaihdon. Valpolan paikan kentällä otti Sanni Nurminen. Kotijoukkueen paras paikka ensimmäisellä puoliajalla Elina Saariselle, joka pääsi vetämään 20 metristä aivan puoliajan lopussa, mutta FC Lahden maalivahti Ciia Hokkanen sai pallon torjuttua ja liimasi pelivälineen.

Toisella puoliskolla vierasjoukkue painoi kovaa päälle alusta alkaen, Iirot pystyi pitämään vihulaiset poissa maalipaikoilta aina 65' asti, kunnes Pallo-Iirojen puolustus tarjosi paikan vastapuolelle. Nea Mäkiperen syöttö Liljeströmille boksissa jäi vajaaksi, ja pallo vieri suoraan Lahden kärjelle. Liljeström kuitenkin sai venytettyä jalkansa palllon eteen ja torjui varmalta näyttäneen maalin. Samassa tilanteessa myös puoliajalla kentälle tullut Lahden Anniina Jurvanen loukkaantui, ja joutui jättämään kentän vain 23 minuutin pelaamisen jälkeen.

FC Lahti pääsi vielä viisi minuuttia ennen pelin päätymistä tekemään toisen maalin. Murtonen pääsi jälleen maalintekoon, kun Jia Haapean lähettämä laukaus tuli Liljeströmin torjunnan kautta suoraan maalin eteen, josta Murtosella oli helppo työ pistää pallo toistamiseen sisään. Viimeiseksi tilastomerkinnäksi jäi Nurmisen saama ottelun ainoa varoitus, joten pisteet matkasivat Lahteen 0-2 lukemin.

Maija Karta näki pelissä myös hyviä asioita, vaikka parannettavaakin on.

- Pelattiin paremmin kuin viime pelissä. Saatiin pidettyä palloa, mutta vieläkin on ehkä se hätäisyys pallon kanssa. Ne viimeiset ratkaisut puuttuu. Pitäisi saada enemmän vetoja.

Karta tietää, mihin asioihin pitää jatkossa keskittyä

- Ehkä siihen syötönlaatuun ja rauhallisuuteen, että onnistuu ne viimeisetkin ratkaisut ja päästäisiin sinne maalipaikoille paremmin. Ne ehkä vaatii eniten sitä. Varmaan myös tuo maalinteko. Ei olla vieläkään saatu yhtään maalia tehtyä, niin sitten pitää ehkä siihenkin keskittyä. Nyt ainakin tuntui, että toimi kaikilla muilla alueilla, paitsi siellä viimeisellä alueella ei saatu niitä ratkaisuja.