18
HUH
20.15
Edustus M, Miesten Suomen Cup

NoPS - P-Iirot   1 - 3

Nokia, Menkala TN

Miehet aloittaa Cup-taipaleensa Nokialla

Miesten Cup-juna lähtee puksuttamaan kolmosraiteelta Nokian rautatieasemalta. Pallo-Iirojen Suomen Cupin avauskierroksen vastustajaksi arvottiin Kolmosessa pelaava NoPS.

Miesten Suomen Cup alkaa huomenna torstaina Pallo-Iirojen osalta. Kakkosessa pelaavat joukkueet liittyvät Cupiin 3. kierrokselta. Suomen Cupissa alemmalla sarjatasolla pelaava joukkue saa kotiedun, jonka johdosta Iirojen arvan osuessa Nokian Palloseuraan, oli tiedossa vierasreissu.

NoPS on avannut kautensa kilpaotteluissa kahdella Suomen Cupin koitoksella. Ensimmäisellä kierroksella se kaatoi oman sarjansa ACEn lukemin 1-4 ja toisella kierroksella jalkoihin jäi myös omasta sarjasta tuttu PP-70 murskalukemin 7-0. Joona-Petteri Valkama on ollut näissä kahdessa ottelussa joukkueen tehokkain, tehtyään kolme maalia. NoPS on ollut Kolmosen kestomenestyjä, sillä joukkue on ollut viimeisenä viitenä kautena aina kolmen parhaan joukossa kauden päättyessä. Kokonaisuudessaan nokialaisten kauteen valmistautuminen on sujunut mallikkaasti, kun harjoituspelit ja Suomen Cup mukaan luettuna joukkue ei ole hävinnyt yhtään ottelua ja pelannut vain kerran tasan.

Pallo-Iirot lähtee Suomen Cupiin hyvistä asetelmista. Viime kaudella Cupissa aina 16 parhaan joukkoon itsensä pelannut joukkue on aloittanut sarjakauden Kakkosessa kahdella voitolla, ja hyvän fiiliksen luotetaan kantavan myös Cupin peleihin. Sairastuvalta odotellaan myös pikkuhiljaa vahvistuksia kokoonpanoon, mutta vielä ei ole varmuutta, ketkä kaikki huomenna bussiin hyppäävät. Suomen Cup osuu sopivasti myös joukkueen sarjaohjelmaan, sillä Pallo-Iiroilla on tällä viikolla sarjassa pelivapaa viikko.


Ennakossa muistinsyövereitä kaiveleva Pasi Rantanen

Pasi Rantanen toivoo hyvä sarjavireen kantavan myös Suomen Cupiin.

- No toivotaan totta kai. Siihen me uskotaan, että se kantaa. Kun mietitään viime kauden loppu, niin meillä on itse asiassa kolme vierasvoittoa putkeen. Se on aika hyvin, kun moni mietti - itsekin sanoin ennen viime peliä, että ei vieraista ole kauheasti pisteitä otettu - mutta nyt on aika hyvin kulkenut.

Suomen Cupissa on hieman eri asetelmat kuin sarjapeleissä.

- No on, nyt on paljon ollut alempisarjalaisia jengejä vastassa, ja ne haluaa pudottaa aina sen ylempänä olevan. Ja aina kun alempisarjalainen tässä vaiheessa on, niin pelataan vieraissa.

Vastustaja NoPS on nostattanut Rantasen verenpainetta vuosien varrella.

- Kyllä tuossa junioripuolella varsinkin ollaan NoPSin kanssa pelattu paljon hyviä, tiukkoja, kiihkeitäkin otteluita. On tuttuja pelaajiakin, valmennusta ja muuta, samoja mukana.

NoPS on ennakolta yksi Kolmosen kovimmista joukkueista.

- Siitä on paha sanoa, kun en ihan tarkkaan tiedä, mikä NoPSin rosteri on. Mutta kyllä mä uskon, että jos Kolmosen kärkipäässä on, ei sinne rallattelemaan voi lähteä. Tukkaan tulee siinä vaiheessa ihan varmasti.

Äkkiseltään Rantaselle nousee mieleen yhdet muistot ylitse muiden niin kentän puolelta kuin katsomostakin.

- Ehkä joskus omalta pelaajauralta kun RKV:ssä pelattiin, niin olikohan Pohjois-Haagan Urheilijat vastassa, jotka pelasi silloin Helsingin Kolmosta ja piti olla aika kova jengi. 0-1 hävittiin silloin täällä Äijänsuolla. Se on jäänyt ainakin mieleen omilta ajoilta. Iirojen ajoista katsomosta muistan sellaisen Haka-pelin, joka meni peräti jatkoajalle. Se oli aika kiva juttu.


NoPS - Pallo-Iirot Menkalassa Nokialla torstaina 18.4. klo 20.15