12
HUH
19.00
Edustus M, Kakkonen

TPV - P-Iirot   0 - 2

Tampere, Tammelan stadion TN

Miehet hyppäävät ensimmäistä kertaa bussin kyytiin

Miehillä on edessä kauden ensimmäinen vierasreissu. Edessä on ensimmäinen reissu uudelle Tammelan stadionille.

Miesten sarjakausi jatkuu vierasottelulla Tampereella, jossa Pallo-Iirot kohtaa TPV:n. Ottelu pelataan uudistuneella Tammelan stadionilla, jonne raumalaiset saavat matkustaa tällä kaudella vähintään neljästi, sillä stadionia kotikenttänään pitää TPV:n lisäksi Ilves/2, Ilves-Kissat ja Tampere United. Viime kaudella Iirot kohtasi Kakkosessa haasteita vieraspeleissään, joista yhdestätoista pelatusta vierasottelusta joukkue voitti vain kolme.

TPV nousi kuluvaksi kaudeksi takaisin Kakkoseen, vietettyään kaksi vuotta Kolmosessa. Joukkueen avaus sarjatasoa ylempänä oli kelpo esitys, kun TPV kaatoi kauden ensimmäisessä Tampereen paikallistaistossa Ilveksen reservijoukkueen kliinisesti 1-0. Tampereen Pallo-Veikkojen maalintekijänä onnistui Elmeri Riikonen. Raumalaisittain katseet kääntyvät vahvasti TPV:n riveistä Emenike Mbachun nimen kohdalle. Veikkausliigassakin urallaan pari kautta pelannut Emenike pelasi Pallo-Iiroissa kaudet 2018 ja 2019 ennen siirtoaan Tampereelle. TPV:n riveissä mies aloittaa nyt kolmannen kautensa.

Pallo-Iirot lähtee myös peliin voitto takataskussa. Kauden avauspelissä raumalaiset vetivät pidemmän korren tiukassa matsissa FC Honkaa vastaan luvuin 3-2. Seuraavaksi vuorossa on sarjakauden ensimmäinen vieraspeli, josta ei ole viime kaudelta kovin hyviä muistoja. Tästä huolimatta odotusarvot ovat korkeammat, kuin mitä viime kausi antoi odottaa. Iirot voitti viime kaudella kaksi viimeistä harjoituspeliään, jonka lisäksi harjoituskaudelta on tuoreena muistissa viimeinen vierasottelu Ykkösen EPS:ää vastaan, josta vierailijat veivät myös voiton lukemin 3-2. Kokoonpanoon palaa myös pelikieltonsa kärsinyt Oliver Repo.

Ennakossa oman kautensa avaava Oliver Repo

Oliver Repo seurasi kauden avausottelua katsomon puolelta.

- Tuli siinä viime kauden vikassa pelissä punainen kortti, niin en päässyt. Onneksi pääsen seuraavaan peliin. Kyllä viime pelissäkin teki jo mieli mennä kentälle, mutta onneksi pääsee nyt ensi pelissä näyttämään.

Repoa ei harmita, että joutui haastattelun takia jäämään pois kuntopalloharjoitteista.

- No ehkä tuon pallon heittelyn voi joskus muuallakin tehdä, ei ole ihan lempihommaa. Ei muutenkaan pystyisi tekemään, kun käsi on vähän kipeä.

Vaikka Pallo-Iirojen edellisestä TPV-kohtaamisesta onkin vierähtänyt jo aikaa, myös Repo osaa nimetä yhden pelaajan tulevalta vastustajalta.

- Eikö siellä tämä Emenike ole pelaamassa. Junioreissa on TPV:tä vastaan pelattu, mutta miehissä ei ole. Ei mitään tietoa oikeastaan itsellä.

Nyt kun kausi lähtee Revonkin kohdalla käyntiin, tietää Repo miten voi auttaa joukkueen voittoihin.

- Tietysti mahdollisimman paljon peliaikaa ja tehoilla.


TPV - Pallo-Iirot Tammelan stadionilla Tampereella perjantaina 12.4. klo 19