23
MAA
12.00
Edustus M, Harjoitusottelu

P-Iirot - TamU  4 - 1

Buena Vista stadion TN

Viimeinen harjoituspeli toi miehille vielä yhden voiton

Pallo-Iirot jatkoi vakuuttavia otteita harjoituskauden peleissä. Kauden kenraaliharjoitus toi onnistumisia laajalla rintamalla niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

Pallo-Iirot kohtasi viimeisessä harjoituspelissä ennen kauden alkua Tampere Unitedin. Peli päästiin starttaamaan mukavassa säässä auringonkin pilkotellessa pilvien lomasta. Ensimmäinen maali näki päivänvalon ajassa 23', kun Elias Ahde pääsi pitkän tauon päätteeksi painamaan pallon jälleen maaliin. Iirot liikutteli tyylikkäästi palloa ja lopulta Aaro Salosen syöttö vapautti Ahteen läpiajoon. Vanhana maalintekijänä Ahde ei antanut pienen kuivan kauden näkyä, vaan viimeisteli pallon varmasti ohi TamUn maalilla pelanneen Joonas Immosen. Peli oli lähes koko ensimmäisen puoliajan raumalaisten hallussa. Prässipeli tuotti lukuisia riistoja, joista joukkue pääsi myös useasti hätyyttelemään TamUn maalia.

Tästä huolimatta seuraavan maalin iski vierasjoukkue. Raumalaisten maalinsuulla pelanneelle Sakari Korrille sattui harvinainen lapsus, maalivahdin syöttäessä pallon suoraan vastustajan kärjen jalkaan omassa boksissa. TamU reagoi tilanteeseen nopeasti, ja yhden siirron jälkeen oli pallo Korrin selän takana. Tästä Pallo-Iirot ei kuitenkaan häkeltynyt, vaan vain minuutti myöhemmin oli Oliver Revon vuoro päästä testaamaan viimeistelyään yksin läpi tilanteesta. Revon lähettämä veto maalin kattoon vei raumalaiset uudestaan johtoasemaan, jossa myös siirryttiin tauolle.

Tauolla tamperelaiset olivat saneet selvästi lisää virtaa pelaamiseensa, jonka johdosta toinen puoliaika aloitettiinkin pitkälti kotijoukkueen päädystä. Muutamista tekopaikoista huolimatta numerot pysyivät muuttumattomina, Korrin ja puolustuslinjan pelatessa varmasti useat potentiaaliset vaaran paikat. Kellon edetessä myös raumalaiset alkoivat jälleen saamaan pelistä kiinni. Miro Honkaniemen peli päättyi valitettavasti etuajassa, kun loukkaantuminen pakotti puolustajan jättämään kentän ajassa 61'. Tilalle kentälle kirmasi Jussi Helin, kun Honkaniemen paikan puolustuslinjasta otti Otto Ohvo. Seuraava maali tuli tamperelaisten jaloista, mutta TamUn kannalta väärään päähän. Mikko Jalkanen lähetti matalan keskityspallon maalin eteen, joka kimposi TamUn puolustajasta maaliin.

Loppulukemiksi 4-1 pelin vei vaihdosta tullut Helin, kun kellossa oli takana 76'. Laituri aavisti TamUn levityssyötön laitaan ja katkaisi sen. Tämän jälkeen Helin nosti palloa jalalla kuutisenkymmentä metriä, harhautti matkalla pari puolustajaa ja viimeisteli tylysti ensimmäisen maalinsa edustusjoukkueessa. Viimeisille minuuteille myös Sebastian Myllymäki sekä Aaro Kainulainen tulivat kentälle Matias Babbin ja Jalkasen tilalle, mutta yhtä TamUn keltaista korttia suurempia tapahtumia ei kentällä enää nähty.


Valmentaja Pasi Rantanen oli iloisesti yllättynyt pelin tasosta

- Peli oli yllättävän hyvä, haastaviin lähtökohtiin nähden. Meillä vielä eilisissä treeneissä tapahtui pieniä loukkaantumisia. Siihen nähden aika pirun hyvä esitys. Ei tähän saa olla liian tyytyväinen. Ei me pystytä 12-13 pelaajalla tätä kautta viemään läpi. Täytyy olla rehellinen ja muistaa, että yksittäisiä pelejä pystyy pelaamaan pienelläkin rosterilla, mutta koko kautta ei.

- Muutama pelaaja mun mielestä nosti aika hyvin osakkeitaan. Pelaajat, jotka ei tällä tasolla ole ennen saaneet pelata. Vahva parannus, joka antoi uskoa siihen, että tämän rosterin ei ihan niin leveä tarvitsekaan olla. Varmaan ollaan kaikki valmentajat oltu - ei voi sanoa huolissaan - mutta mietityttänyt se asia. Mahdollisuudet tuossa on muutamalla pelaajalla ottaa se isompi rooli.

Seuraavat kaksi viikkoa ennen kautta viilataan viimeisiä yksityiskohtia.

- Hienosäädetään esimerkiksi erikoistilanteet viimeisen kahden viikon aikana. Otetaan siihen vähän myös pelaajia mukaan erikoistilanteiden hyökkäyspään juttuihin. Ei tässä harjoituksia ihan liikaa ole. Hienosäätöä tiettyihin asioihin ja tiettyjen juttujen terävöintiä.


Sakari Korri on torjunut Iirojen maalilla harjoituskauden aikana

- Peli oli ihan hyvä, vastustaja prässäsi ajoittain aika kovaa ylhäältä, mutta kun päästiin siitä eroon, oli aika paljon tilaa ja baanaa mennä eteenpäin. Aika hyvin pystyttiinkin hyödyntämään niitä. Kun vastustajalla oli jäänyt monta vastustajaa pallon yläpuolelle, päästiin aika vaarallisiin hyökkäyksiin monta kertaa. Neljä maaliakin saatiin aikaiseksi.

Raumalaisten tänään asettama vastus TamUlle kertoi joukkueen olevan menossa oikeaan suuntaan.

- Paljon heillä on hyviä pelaajia ja hyviä tuloksia pre-seasonilta, mutta kyllä mekin ollaan pystytty hyvin haastamaan hyviä joukkueita ja pystytty voittamaan ja pelaamaan hyvää futista. Kyllä mä uskon, että tällä joukkueella on pitkällekin mahdollisuudet.

Korri lähti Raumalta maailmalle vuonna 2022. Nyt hän on saanut jäälleen nauttia raumalaisyleisöstä muutaman pelin verran.

- Kyllä täällä on ollut hyvä meininki ja on ollut mukava pelata.


OSTA KAUSIKORTTISI NYT