9
SYY
16.00
Edustus N, Naisten Ykkönen

P-Iirot - NJS  1 - 1

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Naiset alemman loppusarjan kimppuun


TAPAHTUMAINFO


Pallo-Iirot HJS
41 Helminen Loviisa | MV 1 Kyllönen Sini | MV
7 Ahola Wilma 4 Hyvänen Salla
8 Maikola Katarina 5 Haikola Senja
10 Pärssinen Mira 8 Kuronen Silja
13 Ylikraka Jasmin 9 Suutari Anni
18 Pietilä Hertta 10 Tuomela Tessa
19 Mäkipere Nea 13 Wuori Nora
22 Karta Maija 14 Dunn Emmi
25 Kuusisto Sanni 18 Nurkkala Senni
27 Saarenpää Kaisa | C 24 Kuoppala Pihla
31 Ylikraka Minttu 28 Lammio Hertta
Vaihdossa: Vaihdossa:
2 Mäkilä Oona 7 Konttinen Ella-Maria
9 Sorsakivi Peppi 16 Nieminen Siiri
12 Hannula Eveliina 23 Nurminen Inkaliina
15 Valpola Viivi


Poissaolot:

Loukkaantuneena: Ketola, Laaksonen, Luoma, Saarinen

Siviilikiire: Lamminen, Pakarinen


Pallo-Iirot avaa alemman loppusarjan emännöimällä NJS:ää. Alkusarjan molemmat ottelut päättyivät raumalaisten voittoihin.

Lähtökohdat alemman loppusarjan ensimmäiseen otteluun ovat raumalaisittain hyvät. Alkusarjan ensimmäisessä ottelussa Iirot nousi tappioasemasta 2-1 voittoon Helmiina Luoman kahdella osumalla. Nurmijärvellä vierailijat onnistuivat myös kahdesti maalinteossa, mutta jättivät NJS:n nollille, ottelun lopputuloksen ollessa 0-2. Maalinteon ensimmäisellä kympillä tuolloin avasi Wilma Ahola ja viimeisellä kympillä loppulukemat viimeisteli Mira Pärssinen.

NJS lähtee alempaan loppusarjaan sarjan viimeiseltä paikalta ja taistelee kynsin ja hampain putoamista vastaan. NJS heräsi kuitenkin todella taistelemaan sarjapaikastaan aivan alkusarjan loppumetreillä, kun se kaatoi sekä Ilves/2:n että FC Lahden. Matkaa alaloppusarjan neljänteen sijaan ja juurikin Ilvekseen on viisi pistettä, joten pisteiden valossa nurmijärveläisillä on yhä täydet mahdollisuudet lunastaa paikkansa Ykkösestä myös ensi kaudella. Maaleja NJS on kaikesta huolimatta tehnyt enemmän kuin kotijoukkue Pallo-Iirot, joten varuillaan täytyy raumalaisten ottelussa olla.

Pallo-Iirot lähtee alempaan jatkosarjaan päinvastaisesta asetelmasta kuin NJS. Alemman jatkosarjan ykkössijalta starttaava Pallo-Iirot on kymmenen pisteen päässä putoajanpaikasta ja on kahden pelin voittoputkessa sekä neljän ottelun pisteputkessa. Siinä missä NJS on tehnyt enemmän maaleja, on Pallo-Iirot nurmijärveläisiin verrattuna päästänyt reippaasti vähemmän maaleja. Alaloppusarjassa Iirojen 21 päästettyä maalia on vähiten kuudesta joukkueesta, ja vaikka Iirot ei ole maaleilla itse mässäillytkään, on NJS:n puolustuspäässä raumalaisten iskunpaikka.

Vastuuvalmentaja Aake Rapalalla on selvä suunnitelma alaloppusarjaa varten

- Jatketaan siitä, mihin jäätiin. Ollaan kurinalaisia, puolustetaan laadukkaasti ja pelataan omaa peliä hyökkäyssuuntaan.

Iirot pelaa nyt toisen pelin peräkkäin NJS:ää vastaan. Rapala ei uskalla veikata, nähdäänkö kentällä samalla lailla esiintyvä vastustaja.

- Vaikea sanoa. Harvoin jalkapallossa tulee hetkiä, jolloin saa pelata kaksi kertaa putkeen samaa vastustajaa vastaan, ellei kyseessä ole karsinnat. Luulen, että pieniä muutoksia saattaa olla NJS:llä.

Hyvässä putkessa oleva kotijoukkue ei tee suuria muutoksia omaan pelityyliinsä.

- En näe syytä, miksei voitaisi jättää NJS:ää nollille. Se vaatii jokaisen tilanteen pelaamista loppuun asti. Erikoistilanteet tulee puolustaa röyhkeästi ja olla valmiina elämään erilaisilla pelitilanteissa.

Pallo-Iirot - NJS 9.9. klo 16 Buena Vista stadionilla