9
SYY
16.00
Edustus N, Naisten Ykkönen

P-Iirot - NJS  1 - 1

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Naiset tasapeliin loppusarjan avauksessa

Naiset avasivat alemman loppusarjan tasapelillä. Ottelun tähtenä loisti vierailijoiden maalivahti.

Yleisömäärä: 94

Kaunis auringonpaiste lämmitti Äijänsuota, kun Pallo-Iirot ja NJS astelivat kentälle Ykkösen alemman loppusarjan ensimmäisen ottelun merkeissä. Ensimmäinen puoliaika oli vahvasti Iirojen hallitsema. Katarina Maikola pääsi nokikkain NJS:n maalivahdin Sini Kyllösen kanssa kolmesti, mutta maalivahti oli tilanteissa etevämpi ja nollasi kärjen kerta toisensa jälkeen. Pelin luonne muuttui ajassa 24', kun Hertta Lammio yllätti kaukolaukauksellaan Iirojen maalivahti Loviisa Helmisen. Maalin jälkeen kotijoukkueen pelinrakentelu muuttui hätäiseksi, eikä kunnollisia hyökkäyksiä saatu aikaiseksi.

Toisen puoliajan raumalaiset aloittivat räväkästi. Useamman paikan saanut Maikola sai pallon Iirojen nopean hyökkäyksen päätteeksi jalkaansa, eikä Maikola enää neljättä kertaa paikastaan erehtynyt. Näin Pallo-Iirot nousi tasoihin vain minuutti toisen puoliajan alkamisen jälkeen. Iirot vaihtoi Sanni Kuusiston Eveliina Hannulaan 59' kohdalla. Heti perään Iiroille tarjottiin paikkaa mennä ottelussa ensi kertaa johtoon. Jasmin Ylikraka haastoi hyvin boksiin, jossa NJS:n puolustaja kampitti laiturin ja tuomari osoitti kädellään pilkkua. Nea Mäkipere asettui pallon taakse, mutta alakulmaan tähdätty laukaus pysähtyi jälleen Kyllösen näppeihin. 73' kohdalla Iirot koitti vielä hyökkäysvoittoista vaihtoa, kun puolustuspäässä viihtyvä Mäkipere vaihtui hyökkäyspään Peppi Sorsakiveen. Hannula ja Wilma Ahola pääsivät ottelun loppupuolella vielä kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, mutta tilanne kuivui kasaan heikkoon syöttöön. Jasmin Ylikraka ja Maikola tekivät varsinaisen peliajan täyttyessä vielä Oona Mäkilään ja Viivi Valpolaan, mutta lisäosumia ottelussa ei enää nähty, vaan pisteet tasattiin luvuin 1-1.

Valmentaja Aake Rapala ei peitellyt pettymystään taiston tauottua.

- Noh, aika häviöltä tuntuu tämä tasapeli. Sanotaan näin, että tuosta määrästä maalipaikkoja plus pilkku ja muita, niin kyllä tämä tuntuu aika huonolta häviöltä. Me oltaisiin saatu tänään helposti meidän maalipaikoista vähintään viisi maalia. Niin paljon hyviä maalipaikkoja saatiin aikaiseksi. Vastustaja ei juurikaan muutamia laukauksia enempää saanut, toisella puoliajalla hädin tuskin sitä yhtäkään laukausta maalia päin. Tämä peli oli meidän kontrollissa, mutta tietyllä tavalla päästettiin välillä vastustajaa mukaan omalla pienellä passivoitumisella. Kylmä fakta on, että noista maalipaikoista olisi pitänyt tehdä vähintään se viisi maalia ja voittaa tämä peli selkein numeroin. Pyritään sitten tätä maalintekoa skarppaamaan seuraavaan peliin.

Vastustajan maalivahti ansaitsi otteillaan vilpittömät kehut.

- Vastustajan maalivahti otti kyllä pilkun hienosti kiinni ja torjui todella monta 1v1 tilannetta ja muutaman läpiajon. Siitä on vastustajan maalivahdille totta kai kehut annettava. Silti harmittaa tämä tasapeli.


Tilastot

1 - 1

NJS
(0-1)
24'MaaliLammio Hertta
46'MaaliMaikola Katarina

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista