16
SYY
14.00
Edustus N, Naisten Ykkönen

FC Lahti - P-Iirot   0 - 1

Lahti, Kisapuisto Stadion TN

Naisille matkaan kolme pistettä

Naiset voittivat FC Lahden joukkueiden kolmannessa otatuksessa. Pisteet vankistivat jo hallussa ollutta jatkosarjan ykköstilaa.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin jo ensimmäisellä kympillä. Eveliina Hannula voitti kaksinkamppailun laidalla, jonka jälkeen keskitykseen pääsi Wilma Ahola. Ahola sai ottaa pallon haltuun ja pisti pelivälineen maalin perukoille tolpan kautta. Näin Iirot heti ottelun alkuun 0-1 johtoon. Muita maalipaikkoja ei juuri ensimmäisellä puoliskolla nähty, joten tauolle siirryttiin vierasjoukkueen johdossa.

Toisella puoliskolla Lahti alkoi painaa päälle, jonka johdosta vieraiden osaksi jäi tiukka puolustustaisto, muutamaa vastahyökkäystä lukuun ottamatta. Pallo-Iirojen puolustuslinja ja maalivahti Loviisa Helminen pystyivät kuitenkin lahtelaisten hätistelyt estämään, jonka johdosta Helminen nappasi itselleen nollapelin ja joukkue kolme pistettä.

Vastuuvalmentaja Aake Rapala oli tyytyväinen päivän esitykseen

- Otettiin vihdoin Lahdelta ne kolme pistettä. Ensimmäinen puoliaika hyvä kokonaisuus. Ei nyt maalipaikoilla juhlittu, mutta saatiin luotua uhkaa vastustajalle.

Vaikka toisella puoliajalla peli oli puolustusvoittoisempaa, ei joukkue panikoinut.

- Toinen puoliaika otettiin hiukan puolustusvoittoisemmin ja pitämään se nolla omissa ja saamaan ne kolme pistettä. Koko joukkueelle on annettava iso kiitos siitä asenteesta, mitä näyttivät tänään. Ei välttämättä kaunista peliä toisella puoliajalla ollut, mutta taisteltiin ja otettiin ne kolme pistettä, niin siitä on hyvä jatkaa.

Lopuksi Rapala kehaisi vielä poissaoloja paikkaamaan tullutta Viivi Valpolaa.

- Viivi pääsi hyvin hyökkääjän rooliin, vaikka ei paljoa ole meidän mukana ollut. Hienoa nähdä, kun uudetkin pelaajat tulevat ja antavat kaikkensa.


Tilastot
FC Lahti

0 - 1

(0-1)
8'MaaliAhola Wilma

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista