16
SYY
14.00
Edustus N, Naisten Ykkönen

FC Lahti - P-Iirot   0 - 1

Lahti, Kisapuisto Stadion TN

Naiset kolmatta kertaa FC Lahden kimppuun


Poissaolot:

Loukkaantuneena: Ketola, Laaksonen, Lamminen, Luoma, Saarinen

Kipeänä: Mäkilä

Jasmin Ylikraka Ilveksen Futsal-joukkueen mukana.


Naisilla on edessään todennäköisesti kauden toisiksi viimeinen vieraspeli. Voittamalla ottelun ovat molemmat joukkueet kiinni alemman loppusarjan voitossa.

Viimeisimpänä Pallo-Iirot ja FC Lahti kohtasivat Pitsiyön Spesiaalissa, jossa vierailijat olivat lopulta parempia lukemin 1-2. Lahti tarjosi kylmää kyytiä ottelun alusta alkaen, kun Venla Haikala avasi maalihanat vaivaisen 4' pelin jälkeen. Ennen puolta tuntia nähtiin myös Lahden toinen maali, kun Nea Riikonen tälläsi vierailijat jo 2-0 johtoon. Eveliina Hannula kavensi lukemat vielä viimeisellä kolmanneksella, mutta kiri ei pisteille asti riittänyt.

FC Lahti sijoittui alkusarjassa seitsemänneksi ja paineli täten alempaan loppusarjaan seitsemän pisteen karkumatkalla putoamispaikkaa vastaan. Alemman loppusarjan Lahti aloitti räväkästi, voittaen putoajan paikalla olevan KuPS:n akatemiajoukkueen lukemin 2-1. Samalla joukkue paranteli asetelmiaan, noustessaan toiseksi Iirojen perään alemmassa loppusarjassa. Alkusarjan Lahden tehokkain pelaaja Viivi Moilanen jatkoi siitä mihin jäi ja viimeisteli joukkueen toisen maalin myös jatkosarjassa.

Pallo-Iirot aloitti alemman jatkosarjan tasapelillä. Sarjajumbo NJS kairasi pisteen Raumalta mukaansa, joukkueen taistellessa itsensä 1-1 tasuriin. Iirojen tehtyjen ja päästettyjen maalien sarake iskee silmille muiden alemman jatkosarjan joukkueiden vastaavien kanssa vertaillessa. Raumalaiset ovat tehneet vain kolmanneksi vähiten maaleja, mutta päästettyjä joukkueella on selvästi vähiten, kun seuraavaksi tulevalla EBK:lla on kahdeksan päästettyä enemmän. Raumalaisten kärki Katarina Maikola viimeisteli Iirojen ainoan maalin jatkosarja-avauksessa, mutta paikkoja oli useampaankin. Mikäli tehokkuus maalipaikoissa paranee, tulee Iirot olemaan vaikea vastustaja voittaa.

Vastuuvalmentaja Aake Rapalan mieli on ehtinyt kohentua viime ottelun jälkeisestä tunteesta

- NJS-ottelu on käsitelty ja katseet on käännetty FC Lahti-peliin. NJS-ottelussa oli paljon hyvää, mutta tulos ei lämmitä. Nyt lähdetään pelaamaan Lahteen samanlaista peliä ja laitetaan palloa maaliin, kun paikat tulee.

Ottelussa on jaossa alemman loppusarjan voiton osalta isoja pisteitä.

- Mahdollisesti, mutta kyllä koko joukkuetta kaivaa se, että ei olla saatu pistettäkään FC Lahdelta. Nyt päästään haastamaan Lahti kolmatta kertaa ja haetaan sieltä ne kolme pistettä.

NJS-pelin tulos johti pieniin harjoittelumuutoksiin.

- Normaalia enemmän ollaan tällä viikolla treenattu maalintekoa. Totta kai toistot tuo varmuutta tekemiseen. Toivottavasti tämä näkyy huomenna.

FC Lahti - Pallo-Iirot 16.9. klo 14 Lahdessa, Kisapuisto stadion TN

Tilastot
FC Lahti

0 - 1

(0-1)
8'MaaliAhola Wilma

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista