30
SYY
15.30
Edustus N, Naisten Ykkönen

P-Iirot - KuPS Akatemia  0 - 2

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Naisille ensimmäinen tappio jatkosarjassa

Naiset jäivät pisteittä kotikentällä. Pitkään maalittomana edennyt ottelu ei tarjonnut yleisölle kovin suurta viihdettä.

Yleisämäärä: 60

Edellä myöhässä alkanut ottelut siirsi myös naisten ottelun alkamista 20 minuutilla. Pelin alkaessa ei tempo kentällä kuitenkaan tuntunut muuttuvan alkulämmittelyistä. Molemmilla joukkueilla oli ensimmäisellä puoliskolla tasan yksi maalipaikka. Ensin Wilma Ahola pääsi yrittämään yksin läpi-tilanteesta maalintekoa, mutta KuPS:n maalivahti Kiia Tefke koppasi pallon syleilyynsä. KuPS pääsi kokeilemaan kulmapotkusta, mutta Nea Mäkipere puski pallon turvaan maaliviivalta.

Toinen puolisko alkoi yhtä verkkaisesti kuin ensimmäinen. Wilma Aholalle siunaantui jälleen Iirojen paras maalipaikka, kun hyökkääjä karkasi uudestaan läpiajoon. Tälläkin kertaa Tefke oli tilanteessa etevämpi ja riisti pallon liukumalla Aholan jalasta. Iirot reagoi 60' kohdalla, kun Peppi Sorsakivi vaihtui Elli Lammiseen. Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalon ajassa 80', kun KuPS:n Nerea Oruetxebarria laukoi pallon maaliin. Tämän jälkeen Iirot suoritti triplavaihdon. Kentältä poistui Mira Pärssinen, Karolina Rehn ja Wilma Ahola, joiden tilalle tulivat Oona Mäkilä, Viivi Valpola ja Laura Ketola. Tämä ei kuitenkaan auttanut, vaan vain minuutti tästä KuPS tuplasi johtonsa Veera Lambergin kaukolaukauksella. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi ja Pallo-Iirot kokivat jatkosarjan ensimmäisen tappionsa.

Vastuuvalmentaja Aake Rapala ei suoralta kädeltä osannut sanoa, mikä pelissä meni pieleen

- Eka jakso oli ehkä hiukan kyttäilyä. Ei siinä kumpikaan joukkue saanut luotua uhkaa toisilleen. KuPS piti tänään hiukan enemmän palloa ja sai pelattu paremmin sitä omaa peliä kuin me. Eka puoliaika oli tasainen, eikä oikeastaan kummallakaan ollut maalipaikkoja. Toisella sama juttu jatkui, ehkä hiukan liian passiivisia me oltiin tänään ja keskityttiin liikaa siihen vastustajan peliin. Meidän pallollinen peli oli tosi huonoa tänään. Ei saatu pidettyä palloa tai pitkiä hyökkäyksiä. Tuntui, että juostiin tuolla kentällä hiukan päättömästi. KuPS teki pari hienoa kaukolaukausmaalia meidän pienistä nukahduksista.


Tilastot

0 - 2

KuPS Akatemia
(0-0)
80'MaaliOruetxebarria Nerea
87'MaaliLamberg Veera

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista