14
TOU
14.00
Edustus N, Naisten Ykkönen

FC Lahti - P-Iirot   3 - 2

Lahti, Kisapuisto Stadion TN

Naisten johto suli lopussa

Naiset jäivät jälleen pisteittä. Sitkeä lahtelaisryhmä tuli kahden maalin takaa tasoihin ja ohi.

Iirot saivat otteluun lentävän lähdön. Vain 14 minuutin pelaamisen jälkeen Katarina Maikola joutui jättämään kentän, jonka tilalle tuli Sanni Kuusisto. Kuusiston ensimmäinen kosketus palloon oli loistava, sillä ajassa 15' pääsi Kuusisto iskemään kulmapotkusta raumalaiset 0-1 johtoon. Tästä kymmenisen minuuttia eteenpäin, pääsivät Iirot iskemään toistamiseen. Helmiina Luoma ajoitti juoksunsa täydellisesti pystysyöttöön ja nokikkain maalivahdin kanssa päässyt Luoma ei erehtynyt tästä paikasta. Puoliajalle siirryttiin siis raumalaisten 0-2 lukemissa.

Toisella puoliskolla Lahti pääsi paremmin peliin kiinni, ja tulosta syntyi pelikellon näyttäessä 62'. Katrin Kirpu taisteli itsensä vapaaksi Iirojen puolustuslinjasta ja sijoitti pallon ohi Loviisa Helmisen. Lahtelaisten tasoitus näki päivänvalon vain kahdeksan minuuttia tästä, kun Jia Haapea unohtui täysin yksin kulmatilanteessa ja pääsi puttaamaan pallon helposti maaliin. Loppulukemat 3-2 viimeisteli Venla Haakana joka onnistui maalinteossa suoraan kulmapotkusta ajassa 82'. Kunnon kiriä eivät keltapaidat enää onnistuneet saamaan aikaan, joten pisteet jäivät Lahteen lukemin 3-2.

Vastuuvalmentaja Aake Rapala ei peitellyt pettymystään ottelun jälkeen

- Totta kai tosi pettyneet fiilikset, että hävitään 0-2 asemasta 3-2. Ensimmäinen puoliaika oli meidän, vastustajalla oli vain muutamia laukauksia maalia kohti. Meillä oli enemmänkin paikkoja, kuin ne kaksi mistä tehtiin. Edelleen kliinisyyttä maalipaikoille.

- Kylmä fakta on se, mistä ennakossakin puhuin. Lahti on onnistunut hyvin maalinteossa ja erikoistilannepelaamisessa täytyy olla huolellinen. Tänään meitä rokotettiin kahdesti kulmapotkusta. Erikoistilannepelaamista meidän täytyy selkeästi kehittää, että pisteet rupeavat meille jäämään. Ei voida antaa vastustajille ilmaisia, jos ei itse kuitenkaan tehdä tarpeeksi maaleja. Muutenkin ehkä liikaa passivoiduttiin toisella puoliajalla.

Naisten seuraava kotiottelu pelataan 23.5., jolloin vastaan asettuu Ilves/2