Ilves/2 - P-Iirot   3 - 0

Tampere, Kaukajärvi TN

Ykkösen avauspelin ilme miellytti, tulos ei

P20 Ykkösen syyskausi saatiin käyntiin Tampereella Kaukaisten kentällä, kun Ilves 2 ja Pallo-Iirot kohtasivat sunnuntain päiväpelissä.

Ottelun alku oli tunnustelevaa. Pallo-Iirot oli enemmän pallossa mutta murtautuminen hyökkäysalueelle oli hankalaa ja innokkaat sinikeltaiset kirmasivat kerta toisensa jälkeen paitsioon katkaisten hyvät hyökkäysaihiot. Ilves isokokoisena joukkueena perusti pelinsä suoraviivaisempaan rynnimiseen ja toimitti palloa Iirojen boksiin jo kauempaakin.

Iirot joutui pettymään 25.minuutin kohdalla kun Ilveksen laituri Juho Kuoppala ainakin Iirojen vaihtopenkin mielestä teloi palloa kuljettaneen Juho Tähtisen maan pintaan ja sijoitti ohi maalivahti Veeti Vainion (Sata-Kaiverrus) tilanteeksi 1-0. Peli jatkui tasaisena ja aaltoilevana, Ilves loi uhkaa kulmapotkuista ja vapaapotkuista, joita toimiteltiin Iirojen boksiin jo puolen kentän takaa. Iirojen keskitykset jäivät Ilves-maalivahdin hyppysiin ja Jaakko Vuolukan pari vaarallista kuljetusta boksissa lopulta tukahtui Ilves-puolustuksen toimesta.

Toiselle puoliajalle sinikeltaiset tulivat hyvällä otteella ja pallonhallinta saatiin vyörytettyä Ilveksen päätyyn. Miska Karppinen (Dewaco) toimitti palloa boksiin oikealta ja Topi Rantanen (Teletoimi) pääsi puskemaan läheltä mutta pusku meni hieman ohi takatolpasta. Iirot sai myös kulmapotkuja ja loi niistä uhkaa. Aatu Hämäläinen (Helistölä) ohjasi Manu Konton (Raumaster) kulmapotkun ohi etukulmasta ja hetkeä myöhemmin Rantanen pääsi jälleen puskemaan mutta kunnollista tasapainoa ei löytynyt.

Ja sitten tuli vastahyökkäys, josta Ilveksen kulmapotku. Parimetrinen Kasper Vihinen oli korkeimmalla ja puski pallon korkealle ylös, onnekkaasti pallo putosi taivaasta Iiro-maalin takakulmaan ja tilanne oli 2-0. Vielä ei sinikeltaisten päät painuneet vaan yritys jatkui ja hyökkäyksissä oli edelleen uhkaa ja vaaraa. Peli ratkesi 71.minuutilla kun Iirojen puolustus sortui rikkomaan vieraiden Ensio Paunua 1v3 tilanteessa aivan boksin rajalla. Vapaapotkun Vihinen niittasi boksin rajalta kovaa takakulmaan ja 3-0 loppulukemat.

Yritysten puutteesta ei jäänyt Tampereella kiinni mutta pettymys oli kova, sillä tästä pelistä olisi terävämmällä hyökkäysalueen toiminnalla ollut pisteitäkin otettavissa. Päätä ei laiteta pensaaseen sillä syksy on vielä nuori ja 12 peliä on jäljellä.

Seuraava P20 Ykkösen ottelu on sunnuntaina 30.7. kotikentällä Buena Vista Stadionilla, jolloin vastassa on mustavalkoinen TPS Turusta klo 18.30.

Tilastot
Ilves/2

3 - 0

(1-0)
25'MaaliKuoppala Juho
59'MaaliVihinen Kasper
71'MaaliVihinen Kasper