19
TOU
19.00
Edustus M, Miesten Suomen Cup

Sporting Kristina - P-Iirot   1 - 2

Kristiinankaupunki, Kristina plan N

Miesten Suomen Cup taival jatkuu

Miehet varmistivat jatkopaikan Suomen Cupissa voitettuaan Sporting Kristinan lukemin 1-2. Iirot ottivat kuskin paikan heti ottelun alkuun, kun ajassa 8' Topias Silvennoinen pääsi sijoittamaan pallon maaliin Elias Ahteen läpisyötöstä. Pian tämän jälkeen alkoikin tunteet kuumeta ja vain neljä minuuttia maalin jälkeen Kristinan puolustaja sai ottelun ensimmäisen varoituksen. Sporting Kristina pääsi tasoittamaan ottelun, kun ajassa 25' kotijoukkueelle vihellettiin rangaistuspotku käsivirheestä. Miko Lainio aavisti laukauksen suunnan oiken, mutta ei ylettynyt torjumaan palloa. Iirot eivät kuitenkaan tästä lannistunut vaan James Whiting siirsi raumalaiset takaisin johtoasemaan ajassa. 33'. Kulmapotkun jälkitilanteesta Jami Halminen pääsee ensin yrittämään maalintekoa ja maalivahdin torjunnasta pallo pomppii Jamesille, joka näpäyttää pallon maaliin. Ottelun kuumat tunteet saivat tämän jälkeen jatkoa ja Iirojen Miro Honkaniemi ja Topias Silvennoinen loukkaantuivat ensimmäisen puoliajan lopulla. Honkaniemi pystyi jatkamaan peliä myöhemmin, mutta Silvennoinen joutui lopettamaan ottelun kesken.

Toisella puoliajalla nähtiin lisää maalintekopaikkoja ja kuumia tunteita. Ottelun viimeisillä minuuteilla nähtiin kaksi punaista korttia Sporting Kristinalle. Ahteella oli myös tilaisuus lyödä viimeinen naula arkkuun, kun hän pääsi laukomaan rangaistuspotkua ajassa 90+5'. Kotijoukkueen maalivahti torjui kuitenkin laukauksen ja Kristina sai vastahyökkäyksestä vielä kulmapotkun. Kotijoukkue pääsi lähelle tasoitusta, mutta Iirojen puolustuslinja pelasti varman maalin maaliviivalta. Tämän jälkeen raumalaiset pääsivät purkamaan tilanteen ja tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi.

Otteluraportissa hyökkäys- ja puolustuspäässä pelannut Oskari Ohvo


Ohvo kuvailee ottelu jälkeisiä fiiliksiä.

- Hyvillä fiiliksillä, että saadaan junaa puksuttamaan eteenpäin, mutta kyllä taas aika vaikea peli tehtiin. Tiukka 1-2 voitto. Aika fyysinen ja kuuma ottelu oli, niin kuin varmaan vastustajan kaksi punaista korttia kertoo.

Oskari kommentoi omia osaamisiaan kentällä.

- Pitkästä aikaa hyökkääjän tontille vaihdettiin. Vähän siinä olin alkuun hukassa, että mitäs tämä tämmöinen nyt olikaan. Kyllä se siitä pikkuhiljaa luonnistui. Sitten lopussa vaihdettiin vielä tutulle omalle paikalle. Se oli sitten jo ihan tosi tuttua.

Puolustaja kertoo miksi vastustajilla meni hermo häneen.

- Tuossa lopussa oli aika törkeä taklaus, mistä tuli pilkkukin. Piti siinä nyt käydä Juuso Aaltoa vähän puolustelemassa, että aika pahan näköinen oli. Kaverille vain sanoin, että ei tuolla lailla nyt ihan voi tulla. Jotain siinä kaverit sitten tulistui.