2
SYY
16.00
Edustus M, Miesten Kakkonen

P-Iirot - Ilves/2  2 - 0

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Miehet voittokantaan kotikentällä

Miehet katkaisivat kolmen ottelun tappioputkensa Ilveksen reservijoukkueen kustannuksella. Ottelussa jätettiin myös hyvästit keskikenttäpelaaja James Whitingille.

Yleisömäärä: 310

Sade kasteli sekä kentän että pelaajat, kun näytti että koko ottelu tultaisiin pelaamaan sadepilvien alla. Taivas kuitenkin selkeni hieman aivan ottelun alla ja suurin osa pelistä päästiinkin pelaamaan ilman sadepisaroita. Ottelun ensimmäinen huippupaikka siunaantui Jami Halmiselle, joka nousi kulmapotkussa korkeimmalle ja pääsi puskemaan palloa, tällä kertaa vain hieman ohi maalin. Sama mies kolisutteli tolppaa 14' kohdalla. Pallon sijaan tolppaan osui kuitenkin Halmisen pää, mutta pienen puhaltelun jälkeen toppari pystyi ottelua jatkamaan. Avausmaali nähtiin ajassa 18', kun Otto Salmensuu kaadettiin rangaistusalueella pilkun arvoisesti. Totutusti pallon taakse asteli Elias Ahde, joka aivan yhtä totutusti painoi pallon aivan alanurkkaan, ohi Ilveksen raumalaismaalivahti Sakari Korrin. Ottelu pysyi Iirojen hallussa myös maalin jälkeen. Mikko Jalkanen kolisutti tolppia kahteen otteeseen ja Lasse Laakso karkasi läpiajoon aivan ensimmäisen puoliskon kalkkiviivoilla, mutta lisäosumia ei ensimmäinen puolisko tarjonnut.

Toisella puoliskolla meno jatkui samalla lailla, kuin ensimmäisellä. Kotijoukkue liikkui aktiivisesti, eikä päästänyt tamperelaisia pitämään pelivälinettä. Salmensuu pääsi nauttimaan Target Ayannubin oivalluksesta, kun Ayannubi päästi pallon ohitseen boksin rajalla, josta Salmensuu pommitti kovaa etuyläkulmaan. Illan ensimmäinen kortti nousi vasta tunnin pelin jälkeen, kun Ilveksen Jonne Koistinen yritti liukua palloon, mutta oli paikalla aivan liian myöhään. Lopussa Iirot vaihtoivat ensin ajassa 66' Ayannubi ja Lasse Laakso tekivät tilaa Juuso Aallolle ja Otto Ohvolle ja sitten ajassa 80' Jalkanen jätti kentän Topias Silvennoisen ottaessa laiturin paikan. Aalto tarjoili vielä varsinaisen peliajan täyttyessä tavaramerkkiään, eli sivuttaisia saksia kulmapotkussa, jonka jälkeen ottelussa maalanneet Ahde ja Salmensuu vaihdettiin vielä Oskari Ohvoon ja Matias Babbiin. Ottelun viimeinen maalipaikka siunaantui Ilvekselle lisäajalla, kun puolittaisessa läpiajossa ollut Ilveksen kärki pääsi laukomaan, mutta veto suuntautui ohi raumalaisten maalin. Näin ollen katkesi Iirojen kolmen ottelun tappioputki ja Iirojen maalilla Henri Saarinen pelasi kauden viidennen nollapelinsä.

Otteluraportissa kauden pakettiin pistävä James Whiting


Tässä kohtaa pisteet merkitsevät kaikkein eniten.

- Heillä on hyvä joukkue. Meillä on ollut hiukan heikompi jakso käynnissä, joten hyvä suoritus koko joukkueelta. Ja hyvä tulos tietysti, olen iloinen kolmesta pisteestä, se on kaikkein tärkein asia.

Whiting palaa jälleen syksyksi kotimaahansa.

- Tämä kausi on ollut hieman vuoristorataa. Nousimme viime kauden päätteeksi. Välillä on ollut vaikeaa, mutta meillä on laadukas joukkue. On ollut hyviä hetkiä ja huonoja hetkiä tähän asti. Jätkien täytyy vielä voittaa lisää pelejä, mutta tähän asti kausi on sujunut ihan hyvin.

Vaikka keskikenttäpelaaja nyt jättääkin Rauman, ei Suomi jää kauaksi aikaa taakse.

- En osaa sanoa, käyn tyttöystävän luona Oulussa lokakuussa, mutta Raumalla ehkä joskus ensi vuonna. Tulen aina palaamaan takaisin Suomeen, tavalla tai toisella.


Tilastot

2 - 0

Ilves/2
(1-0)
18'MaaliAhde Elias
54'MaaliSalmensuu Otto

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista