Rauma, Äijänsuo stadion TN

Opiskelijapelin saldona hymyileviä kasvoja ja kolme pistettä

Miehet tulivat takaa ohi ja pitivät pisteet Raumalla. Juuso Aalto viimeisteli kauden avausmaalinsa pilkulta.

Yleisömäärä: 439

Ottelussa tunsi erilaisen latauksen alusta asti, opiskelijoiden kannatuslaulujen ja -huutojen kaikuessa Äijänsuolla. Aihetta huutoon saatiin myös 2' pelin jälkeen, kun pallo osui HJS:n puolustajan käteen rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asettui tuttuun tapaan Elias Ahde, mutta tällä kertaa HJS:n maalivahti Joonas Immonen veti pidemmän korren. Immonen aavisti Ahteen vasempaan alakulmaan lähetetyn laukauksen oikein ja torjui pallon kulmaksi. Onni ei ollut kotijoukkueen puolella vielä 8' kohdallakaan, kun Juuso Aalto pääsi laukaisemaan boksin reunalta ja pallo kimposi yläriman kautta pois pelistä. Boksin kulmalta nähtiin ottelun ensimmäinen maali, mutta toissa päässä kenttää. Pelikellon näyttäessä 19', Eetu Pellikka asettui vetämään suoraa vaparia boksin kulmalta. Etuyläkulmaan suuntautunut laukaus leijaili ohi muurista ja maalin perukoille Iirojen maalivahdin Henri Saarisen torjuntayrityksestä huolimatta. Aalto kolisutteli uudestaan maalipuita ajassa 27', kun keskikenttäpelaajan vapari kimposi tolpasta tolppaan, mutta maaliin asti pallo ei halunnut mennä. Tauolle siirryttiin kuitenkin tasatilanteessa. Ensimmäisen puoliajan toisella lisäminuutilla Aalto työnnettiin selästä keskityspallon edestä pois, jolloin tuomarilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin viheltää raumalaisille jo toinen pilkku. Tällä kertaa pilkulle asteli rikottu Aalto, joka ei tarjonnut Immoselle sankarinviittaa, vaan potkaisi pallon varmasti keskelle maalia.

Toisella puoliajalla pelin tempo laski hieman. Ajassa 59' tätä korjaamaan Iirot vaihtoi kentältä pois Topias Silvennoisen ja Otto Ohvon, joiden tilalle saapuivat Mikko Jalkanen ja Aaro Salonen. Myös Oskari Ohvo pääsi kentälle Markus Babbin tehdessä tilaa ajassa 71'. Tästä ei mennytkään kuin minuutti, kun kolmikko Jalkanen-Ohvo-Salonen pyöräyttivät pallon laidalle, josta Salonen pääsi keskittämään maalin eteen unohtuneelle Ahteelle, jolla oli helppo työ siirtää pallo maaliin. Sydämentykytyksiä kotiyleisölle aiheutti vielä 86' syntynyt vierasmaali, mutta avustava oli ehtinyt liputtaa tilanteen paitsioksi. Ottelun lisäajalla maalin tehnyt Aalto vaihtui vielä Oliver Repoon. HJS haki vimmatusti tasoitusosumaa aina lisäajan loppuun asti, mutta tuomarin puhaltaessa pilliin, loppulukemat taululla olivat kotijoukkueen riemuksi 2-1.

Otteluraportissa kauden avausmaalinsa tehnyt Juuso Aalto

Vaikka illat alkavat pimenemään, pisteet maistuvat yhä.

- Hienot fiilikset. Tärkeä voitto. Ihan ok peli. vähän vaikeaksi meni loppua kohden, mutta kyllä kolme pistettä lämmittää.

Aalto pääsi tuikkaamaan avausmaalinsa pilkulta.

- Oli se kyllä. Sitä ennen kaksi tolppaa ja yksi ylärima. Mä vähän luulin jo, että ei se taida tulla tällä kaudella, mutta kyllä se nyt tuli. Katsotaan, jos saisi muutaman vielä loppukaudella.

Keskikenttäpelaaja oli hyvillään myös yleisön äänekkäistä opiskelijoista.

- Ehdottomasti. Tuolla oli aika karnevaalitunnelma. Mukava on pelata. On meillä muutenkin ihan hyvä kotirekordi ollut, kotona on aina kiva pelata.

Tilastot

2 - 1

HJS
(1-1)
19'MaaliPellikka Eetu