16
SYY
16.00
Edustus M, Miesten Kakkonen

PIF - P-Iirot   1 - 2

Parainen, Pajbacka N

Miehille vihdoin vieraspisteitä

Miehet nappasivat kauden toisen vierasvoittonsa. Ottelu ratkesi lopulta rangaistuspilkuilta.

Miehet saapuivat Paraisille kahden ottelun voittoputkessa, joka kotimatkalle lähtiessä oli noussut kolmeen. Lämmittelyt saatiin hoitaa vielä aurinkoisessa säässä +19 asteen lämmössä, mutta pelin alkaessa oli aurinko painunut pilvien taa ja lämpötila tippunut muutamalla asteella. Valitettavan aikaisessa vaiheessa PIF pääsi avaamaan ottelun maalinteon. Kellon näyttäessä 12' Piffenin Santiago Agustin Velozo tykitti pallon reippaasta 20 metristä alanurkkaan ohi voimattoman Henri Saarisen. Tämä jälkeen seuraava tilastomerkintä nähtiin ajassa 31', kun Jami Halminen pelasi puolustustilanteen liian kovaa ja pallon purun tiimellyksessä Halmisen olkapää osui PIF:n Veeti Lainetta päähän. Tästä kimmastui myös Piffenin valmentaja Antti Kinnunen, joka kuittasi myös itselleen tilanteesta keltaisen kortin. Ensimmäisen puoliskon loppupuolella Mikko Jalkanen pääsi karkaamaan boksin sisään ohi puolustajan, joka veti surutta laiturilta jalat alta. Tästä seurauksena Adam Huskicille nostettiin keltainen ja Elias Ahde pääsi asettelemaan palloa pilkulle. PIF:n maalivahti Tino Kangasaho sai näppejään väliin Ahteen laukaukseen, mutta ei pystynyt palloa torjumaan, joten Iirot tasoittivat pelin 1-1, joissa lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Pitkin ottelua Iiroja vaivasi heikot keskitykset. Tämä ei muuttunut toisellakaan puoliskolla, jolloin useampi lupaava hyökkäys katkesi viimeisen syötön heikkoon laatuun. 64' kohdalla vierasjoukkue suoritti tuplavaihdon, kun oman päivätyönsä täyteen saivat Juuso Aalto ja Otto Ohvo, joiden paikat kentällä ottivat Lasse Laakso ja Target Ayannubi. Heti perään nähtiin myös ottelun hienoin torjunta, kun Saarinen venytti itsensä täyteen mittaan, torjuen samalla ilmasta Piffenin laukauksen ylärimaan. Lähellä johtomaalia oltiin jo ottelun 75', kun Jalkanen pääsi puskemaan aivan vapaalta paikalta palloa kohti maalia, mutta tällä kertaa tolppa pelasti kotijoukkueen. Heti perään myös toisessa päässä tapahtui, kun vapaasti pääsi laukomaan PIF:n hyökkääjä, mutta veto jäi pahasti piippuun, eikä kunnon laukausta edes nähty. Jalkanen vaihdettiin Topias Silvennoiseen ajassa 83' ja ajassa 85' Silvennoinen hankki raumalaisille jo illan toisen pilkun. Tämän pallon maaliin laittoi Otto Salmensuu, vaikka tähänkin Kangasaho sai puolittaisen torjunnan väliin. 1-2 lukemissa mentiin lopulta pelin päättymiseen asti ja se suututti kesken kauden PIF:n peräsimeen tullutta Jami Walleniusta sen verran paljon, että käskyttäjä kuittasi vielä itselleen keltaisen kortin lisäajan viidennellä minuutilla.

Otteluraportissa alakerrassa luutinut Markus Babb


Vieraspisteet ja takaa ohi nouseminen lämmittivät laitapakin mieltä.

- Kovasti taisteltiin. Loppuun asti painettiin duunia ja vaikka oltiin häviöllä alussa, niin sieltä tultiin tasoihin ja sitten ohi lopussa. Hyvältä maistuu.

Varmaksi Babb ei osannut sanoa, onko kyseessä silkka sattuma, että molemmat vierasvoitot ovat tulleet luonnonnurmella.

- Ehkä, tai sitten se on, kun hallinurmi on niin huonossa hapessa, niin tällainen kenttä tuntuu paljon paremmalta.


Tilastot
PIF

1 - 2

(1-1)
12'MaaliVelozo Santiago Agustin
41'MaaliAhde Elias
86'MaaliSalmensuu Otto

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista