23
SYY
20.00
Edustus M, Miesten Kakkonen

P-Iirot - SexyPöxyt  

Rauma, Äijänsuo stadion TN

Raumalle saapuu bussilastillinen Pöxyjä


TAPAHTUMAINFO


OTTELUN KOKOONPANOT JULKAISTAAN TUNTIA ENNEN OTTELUA!


Poissaolot:

Loukkaantuneena: Honkaniemi, Silvennoinen

Pelikiellossa: Halminen


Pallo-Iirot palaavat kotikentälle, kun SexyPöxyt saapuvat ensimmäistä kertaa Raumalle. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen jätti jossiteltavaa.

Siitä on viisi kuukautta, kun SexyPöxyt ja Pallo-Iirot kohtasivat toisensa ensikertaa. Ottelu oli samalla myös Pöxyjen historian ensimmäinen ottelu Kakkosessa. Melko tapahtumarikas ja jopa kuuma ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 1-0 voittoon, joskin tulosta ei raumalaisleirissä pureksimatta nielty. Ajassa 63' Pöxyjen Ville Makkonen tykitti pallon yläriman kautta tolppaan, jonka ottelun erotuomari vihelsi maaliksi. Tilanteesta saatavilla ollut videomateriaali kuitenkin jakoi katsojansa kahtia siitä, kävikö pallo ikinä maalin sisäpuolella vai ei. Pisteet kuitenkin jäivät tuolloin Laaksolahteen.

Tuon ottelun jälkeen SexyPöxyjen eteneminen sarjassa ei ole kuitenkaan juuri hurraa-huutoja herättänyt. Joukkue on voittanut avausottelun jälkeen vain kaksi peliä. Toinen voitetuista otteluista tosin tuli kuukausi takaperin nousukarsintapaikassa kiinni olevasta Tampere Unitedista, joten joukkueelta löytyy myös venymiskykyä. Sitä voi toki odottaakin, kun joukkueen rosterista löytyy sellaisia pelaajia kuin Markus Halsti, Erfan Zeneli ja Lassi Hurskainen, joista tosin viimeinen ei ole joukkueen mukana esiintynyt kuin kahdesti. Pisteet tässä vaiheessa kautta ovat elintärkeitä espoolaisille, sillä tällä hetkellä joukkue on vain pisteen turvin säilyttämässä sarjapaikkansa ennen HJS:ää, joka on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Pallo-Iiroillakin loppukauden pisteillä on vielä iso merkitys. Sarjapaikkansa raumalaiset ovat jo varmistaneet, mutta lopullinen sijoitus on vielä auki. Alla Iiroilla on vasta toinen vierasvoitto tällä kaudella, kun keltapaidat kävivät ryöstämässä pisteet Paraisilta lukemin 1-2, Elias Ahteen ja Otto salmensuun molempien maalatessa pilkulta. Samalla raumalaisten voittoputki venyi jo kolmeen, jolle jatkoa haetaan huomenna lauantaina Äijänsuon iltavalojen alla.

Ennakossa valmentaja Pasi Rantanen

Rantanen vitsaili Paraisilta tulleen vierasvoiton helppoudella.

- Helpostihan se tuli, pari pilkkua vain vaati. No ei vaan. Tosiaan tärkeä, kun ollaan oltu pisteissä kiinni useammassa pelissä, mutta nyt sentään tuli hyvä näin.

Sarja-avauksesta SexyPöxyjä vastaan päällimmäisenä mieleen jäi kysymyksiä herättänyt voittomaali.

- Muistan, se oli kauden avauspeli ja hävittiin se 1-0. Tai pelattiin 0-0, en ole ihan varma. Ei oikein löytynyt sellaista kuvakulmaa, heidän maali oli kyseenalainen. Mulle jöi ainakin vähän hampaankoloon siitä. Toivottavasti jäi pelaajille ja muille toimareillekin. Nyt olisi tarkoitus pistää Pöxyt kumoon.

Koska ensimmäisestä kohtaamisesta on niin kauan aikaa, ei nykyistä espoolaisjoukkuetta kannata verrata sen aikaiseen.

- Ei kannata. Siitä on jo neljä-viisi kuukautta aikaa. Ehkä nyt tehdään oma tekeminen kotikentällä, mikä on pääsääntöisesti ollut ihan hyvää, niin mennään se edellä.

Joukkueen kokeneimpiin pelaajiin kuuluvaa Markus Halstia Rantanen ei usko näkevänsä Raumalla, mutta ei myöskään aivan ostanut väitettä siitä, että Halsti olisi samaa ikäluokkaa kuin Rantanen itse.

- No en tiedä. Voi olla, että Halstia ei näy täällä lauantai-iltana kahdeksalta, mutta toivottavasti olen väärässä ja mies nähdään. Ei kai siinä, pikku tikkari ohi ja mennään. Hiukan kun tilaa on niin mennään. Ei nyt ihan mun ikäinen kuitenkaan, pidetään nyt joku roti niissä jutuissa.

Iirot lähtee otteluun suht täydellä ryhmällä.

- Ihan kohtalaisen hyvä. Aina kun tässä vaiheessa sanoo, että ihan hyvä, niin sieltä putoaa pari kolme jätkää tässä vaiheessa vielä pois. Ihan ok.

Pallo-Iirot - SexyPöxyt 23.9. klo 20 Buena Vista stadionilla