Julkaistu: 02.05.2022 16.00

Otteluraportti FC Espoo - Pallo-Iirot yj

B- tytöt aloittivat sarjan niukalla tappiolla Espoossa

Pallo- Iirojen BT yhteisjoukkue avasi ykkösen B- lohkon vieraspelillä FC Espoota vastaan sunnuntaina. Tasaisen ja tiukan ottelun vei lopulta nimiinsä kotijoukkue 1–0 (0–0) numeroin.

Ottelun ensimmäistä jaksoa hallitsi kotijoukkue hienokseltaan. Taitava espoolaisryhmä pystyi ajoittain pelaamaan näyttävää pallonhallintapeliä, ja vieraat joutuivat olemaan enemmän puolustuskannalla. Maaleja ei kuitenkaan vielä nähty ja tauolle mentiin kiikarilukemissa.

Toiselle jaksolle Iirot muutti ryhmitystään ja nosti prässiään ylemmäs. Tämä myös aiheutti enemmän ongelmia Espoolle, varsinkin jakson alkupuoliskolla. Toinen jakso olikin kaiken kaikkiaan tasaisempi kuin ensimmäinen, vaikkei maalintekopaikoilla varsinaisesti juhlittukaan. 66. minuutilla espoolaisten nopea tilanteenvaihto tuotti sitten tulosta, kun Mari Heiskanen pääsi läheltä ampumaan ottelun ainoan maalin. Vierasjoukkue sai tämän jälkeen muutamia puolittaisia maalintekopaikkoja luotua, mutta mitään todella vaarallista ei saatu aikaiseksi. Näihin numeroihin ottelu sitten päättyikin, ja sinikeltaiset joutuivat lähtemään kotimatkalle ilman pisteitä.Raumalaisten onnistujia olivat Maalivahti Maria Vainio, keskikentän pohja Elli Saimo sekä laitapuolustaja/wingback Viivi Valpola.

”FC Espoo oli yllättävän hyvä ja taitava joukkue. He pystyivät pitämään palloa ilman sen suurempaa kiirettä, koko kentän alueella. Uskon että he tulevat olemaan varmasti tämän lohkon kärkikahinoissa mukana. Meillä on vielä parannettavaa monellakin pelin osa- alueella, mutta tämä oli vasta ensimmäinen peli. Harjoitusottelujen perusteella uskon kyllä vahvasti, että tulemme niin ikään taistelemaan lohkon kärkisijoista, ja myös pallollinen pelimme tulee tästä paranemaan huomattavasti”, kommentoi valmentaja Iiro Koivula ottelun jälkeen.

Seuraavaksi Pallo- Iirot yj pelaa kotonaan Hyvinkään Palloseuraa vastaan sunnuntaina 8.5 klo 17:00