P17, P17 Kakkonen

P-Iirot - ÅIFK/Raifu YJ  9 - 0

Äijänsuo stadion TN

Iirot rallatteli ÅIFK:ta vastaan 9-0 murskavoiton

Pallo-Iirot B1 kohtasi sunnuntai-illan P17 Kakkosen ottelussa Buena Vista stadionilla sarjajumbo ÅIFK/RaiFu YJ:n. Ottelusta tuli odotetusti kotijoukkueen totaalista dominointia.

Avauspuoliajalla 5-4-1 muodossa hyvin tiiviinä parkissa ollut ÅIFK-bussi kesti vielä kohtalaisesti. Iirot vyörytti halliten palloa hyökkäyskentäpuoliskolla käytännössä koko puoliajan. Kulmapotkut seurasivat toisiaan ja maalivahti Oiva Ahonen venyi kerta toisensa jälkeen huipputorjuntoihin. Maaliverkkoon asti pallo saatiin kuitenkin avauspuolikkaalla vain kertalleen kun Oliver Repo niittasi Vertti Valon (Maarakennus Jalonen) antaman kulmapotkun jälkeisestä hässäkästä 1-0 johtomaalin heti 6.peliminuutilla.

Avauspuoliajan myllytys väsytti ÅIFK:n sinipaitoja niin pahasti, että tauon jälkeen verkot sitten heiluvatkin tasaiseen tahtiin. Maalilaulu soi lähes jatkuvalla syötöllä ja tulostaulun hoitajalla piti kiirettä. Lopulta taululla seisoi loppunumerot 9-0.

Iiro-pelaajista maalinteossa toisella puoliajalla onnistuivat Matias Babb itse hankkimastaan rangaistuspotkusta, Rasmus Ahonen päästyään läpiajoon Eeli Tarvaisen (Meriasennus, Satatech Talotekniikka) loistavasta pystysyötöstä sekä Aukusti Koivu (Suupohjan Varaosa ja Huolto, Äitee) kierteisellä laukauksella takanurkkaan. Rafael Ojala (Raumair) ja Santtu Kataja (Rauman Juku, Siemen-Flora) onnistuivat molemmat maalinteossa kahteen kertaan. Ja Oliver Repo iski myös loppuhetkillä toisen maalinsa kun pallo pomppasi Miska Karppisen (Dewaco) jaloista Revolle avopaikkaan. Valtava määrä maalipaikkoja toki onnistuttiin hukkaamaankin. Onnistujia on turha erikseen hakea, vaikutti siltä että keltasinipaitaiset Iiro-pelaajat olivat tänään kaikki hyvällä jalalla liikkeellä. Tasoero oli selkeä ja pari selkeää kotivoittoa on varmasti nostanut Pallo-Iirojen itseluottamusta. Voittoputkessa on hyvä jatkaa eteenpäin.

Seuraavan ottelun Pallo-Iirot B1 pelaa sunnuntaina 28.5. TPV:tä vastaan Tampereella

Tilastot

9 - 0

ÅIFK/Raifu YJ
(1-0)
6'MaaliRepo Oliver
43'MaaliOjala Rafael
47'MaaliBabb Matias
48'MaaliAhonen Rasmus
67'MaaliKataja Santtu
70'MaaliOjala Rafael
73'MaaliKoivu Aukusti
75'MaaliRepo Oliver
79'MaaliKataja Santtu