TPV - P-Iirot   2 - 5

Kaukajärvi TN

B1 haki vakuuttavan vierasvoiton Tampereelta

Lauantaina Pallo-Iirojen B1 matkusti P17 Kakkosessa Tampereen Kaukajärvelle TPV:n vieraaksi.

Usein vierasottelut ovat juniori-iässä vaikeita. Nyt kuitenkaan jalat eivät jääneet bussiin, sillä Iirojen Rafael Ojala (Raumair) iski Vertti Valon (Maarakennus Jalonen) kulmapotkusta vierasjoukkueen 0-1 johtoon jo ottelun kolmannella peliminuutilla.

Aikainen avausmaali vapautti peliesitystä ja 15 minuutin kohdalla Ojala riisti pallon TPV-puolustajalta ja vapautti Santtu Katajan (Rauman Juku, Siemen-Flora) läpiajoon mutta TPV-maalivahti Mico Syrjälä torjui.

27.minuutilla Valo löysi Iiro-kapteeni Matias Babbin vasemmalta. Babb eteni boksin rajalle ja laukoi komeasti vasempaan alanurkkaan 0-2. TPV sai avauspuoliajalla pari vapaapotkua mutta Iirojen muuri blokkasi tilanteet. Tauolle siirryttiin 0-2 johdossa.

Toisen puoliajan alussa Eeli Tarvainen (Meriasennus, Satatech) syötti keskiympyrän kaarelta pallon Katajalle. Kataja vei punapaitaisen puolustajan Tapolan makkaragrillille ja sijoitti pallon alakulmaan ja 46.minuutilla tilanteeksi 0-3.

Ja vieraiden mylly jatkui kun 55.minuutilla Joona Reinikka (Liikenteenharjoittaja Marko Reunanen) löysi Jussi Helinin (Euran Pintakäsittely) vapaana kentän keskustasta. Helin veti liikkuvat taakse ja pommitti pallon TPV-maalin tolppaan. Matias Babb reagoi nopeimmin reboundiin ja tuuletti 0-4 johtomaalia. Peli vaikutti ratkenneen ja molemmat joukkueet tekivät pelaajavaihtoja.

TPV sai kuitenkin uutta virtaa kun Iiro-puolustajien protestoinnista huolimatta tuomari Konsta Tauriainen vei pallon rangaistuspilkulle. Samuel Kälvi iski pilkulta kotijoukkueen avausmaalin kun ottelua oli pelattu 57 minuuttia. Pelin tempo laski hieman ja ottelu aaltoili päästä päähän. 67.minuutilla Noel Saarinen hyödynsi Iirojen kommunikaatiovirheen ja tilanne olikin yllättäen 2-4.

71.peliminuutilla nähtiin ottelun ratkaisu, kun Jussi Helin eteni laidalta aina boksiin asti ja sijoitti etukulmasta Iiroille 2-5 johtomaalin. Aukusti Koivu (Suupohjan Varaosa ja huolto, Äitee) pääsi vielä lopussa kokeilemaan vapaapotkusta mutta TPV-vahti Syrjälä torjui. Lopussa tunteet hieman turhaan kuumenivat puolin ja toisin ja päätösvihellyksen jälkeen jaeltiin vielä parit varoitukset.

Loppulukemat olivat siis 2-5 (0-2) ja Pallo-Iirot lähti kuitenkin kotimatkalle hyvillä mielin ja nousi ainakin tilapäisesti sarjataulukossa jo lähelle kärkeäSalPan murskattua kaikki vastustajansa on nousumahdollisuus jo karannut mutta voittoputkessa on hyvä edetä kohti kesän otteluita.

Seuraavan ottelun Pallo-Iirot B1 pelaa perjantaina 3.6. klo 19.15 Äijänsuon Buena Vista Stadionilla kun vastaan asettuu Ilves keltainen.

Pallo-Iirot B2 pelaa kotiottelun jo torstaina 2.6. klo 20 kun Buena Vista Stadionille saapuu Euran Pallo.

Tilastot
TPV

2 - 5

(0-2)
3'MaaliOjala Rafael
27'MaaliBabb Matias
46'MaaliKataja Santtu
55'MaaliBabb Matias
57'MaaliKälvi Samuel
67'MaaliSaarinen Noel
71'MaaliHelin Jussi
82'VaroitusTarvainen Eeli
82'VaroitusMyllymäki Sebastian