Edustus, Naisten Ykkönen

VIFK - P-Iirot P-Iirot   0 - 1

Lemonsoft Stadion

​Naiset jatkoivat voittoputkeaan vaasassa

Naisten ykkösen alempi jatkosarja jatkui sunnuntaina Vaasassa kärkiottelulla VIFK- Pallo-Iirot. Raumalaiset ottivat toisen voittonsa VIFK:a tällä kaudella ja kolmannen voittonsa putkeen jatkosarjassa.

Voitto tarkoitti sitä, että sinikeltaiset nousivat loppusarjan johtoon, kahdella pisteellä ohi vaasalaisten. Kokonaisuutena tämä tarkoittaa sijaa viisi. Ensimmäinen jakso enteili jo vähämaalista ottelua varsinkin, kun maalivahdit molemmissa päissä olivat liekeissä. Iirojen maalilla Kiira Kaivola torjui totuttuun tapaansa muutaman läpiajon, ja otti siihen päälle muutaman hyvän torjunnan muutenkin.

Peli aaltoili mukavasti puolelta toiselle ja oli kaikin puolin hyvätasoista naisten ykkösen futista. Tauolle mentiin kuitenkin ympäripyöreissä 0–0 lukemissa.

Toisella jaksolla eivät kuviot paljoakaan muuttuneet, Iirot kuitenkin saivat hieman enemmän pallonhallintaa hyökkäysalueelle. Sitten 55 minuutin kohdalla Iiroille vihellettiin vapaapotku aivan 16 rajan takaa. Anni Hakasalon hyvän laukauksen vaasalaismaalivahti pystyi torjumaan mutta ei sitä saanut kuitenkaan haltuunsa. Reboundissa oli ensimmäisenä paikalla raumalaiskapteeni Jenna Dahlberg, joka siirsi pallon varmasti verkkoon. Maalin jälkeen peli jatkui saman kaavan mukaan. Aivan loppua kohden VIFK sai painetta Iirojen päätyyn ja myös useamman kulmapotkun peräkkäin. Mutta vierasjoukkueen puolustus kesti ne hyvin Kaivolan johdolla. Näin ottelu päättyi 0–1 vierasvoittoon ja kolme pistettä lähti Raumalle.

Sinikeltaisten muut onnistujat olivat puolustuslinjan Kaisa Saarenpää ja Saara Laaksonen. Anni Hakasalo ja Wilma Ahola tekivät myös tosi ison työmäärän voiton eteen.

Päävalmentaja Koivula kommentoi ottelua.

-Tosi hyvätasoinen ja tasainen naisten ykkösen peli. Ehkä ratkaiseva tekijä oli se, että vaasalaiset jättivät meille liian isoja tiloja pitää palloa hyökkäysalueella. Näin varsinkin toisella jaksolla pystyimme kierrättämään palloa rauhassa ja etsimään välejä VIFK:n puolustuslinjasta.

-Tämä oli nyt kolmas hyvätasoinen voittopeli putkeen meille ja tällä menolla päästään tavoitteeseen eli vitossijalle.

Tilastot
VIFK

0 - 1

(0-0)
66'MaaliDahlberg Jenna