Stanley Ukwuoman ilta

18.9.2016Pallo-Iirojen nigerialaisvahvistus iski tänään kaksi maalia ja alusti yhden. Ukwuoma saikin pelin jälkeen päävalmentaja Kimmo Hörköltä ylistystä sillä maalien lisäksi laituri on pelannut koko kauden omalla tasollaan paiskien töitä illasta toiseen. Pallo-Iirot voitti 3-1 (2-1) lukemin.

Syksyiselle Alsecco stadionille oli saapunut paikalle 223 katsojaa todistamaan upeassa värimaailmassa pelattua ottelua, jossa kotijoukkueella on vielä teoreettinen mahdollisuus nousuun ja vierailija Ilves2 taistelee putoamista vastaan. Isoista panoksista huolimatta vierasjoukkue saapui peliin vain yhdellä vaihtopelaajalla. 

Tämä ei kuitenkaan Ilveksen peliä haitannut sillä nuori joukkue painoi pelin loppuun asti töitä ja taisteli jokaisesta pallosta. Pallo-Iirojen rutiini oli tänään liikaa eikä Ilves päässyt enää toistamiseen Iiroja yllättämään.

Illan ehdoton sankari oli Pallo-Iirojen Stanley Ukwuoma, joka oli kaikissa kotijoukkueen maaleissa mukana. Ukwuoma teki kaksi maalia ja alusti upealla tavalla Mikko Valtasen 3-1maalin. Ukwuoma aloitti maalinteon kun Ilves-vahti Elias Alanen rikkoi boksissa Mikko Valtasta. Rangaistuspotku epäonnistui, mutta paluupallon Ukwuoma toimitti varmasti sisään.

Pahasta puolustuspään virheestä Ilves pääsi kuitenkin kontraamaan hetken päästä maalista ja lopulta Santeri Kallio leikkasi sisään ja laukoi pallon aivan maalin ylänurkkaan. Ilveksen maalia seurasi vierasjoukkueen puolustuspään löysä syöttö, johon vuorostaan Ukwuoma sprinttasi väliin ja laukoi vastustamattomasti pallon ohi Alanteen. 

Toisella puoliajalla päävalmentaja Kimmo Hörkkö vaihtoi kentälle Juho Patolan ja Vasile Marchiksen tilalle Jouni Tukiaisen ja pitkältä sairaslomalta paluun tehneen Eetu Setäsen. Toppari ohjasikin Iirojen puolustusta äänekkäästi koko toisen puoliajan.

Pallo-Iirot saikin pelin painettua Ilveksen puolustusalueelle, mutta ratkaisut hyökkäyspäässä jättivät vielä paljon toivomisen varaa. Kertaalleen Iirot kuitenkin onnistui kun Stanley Ukwuoma ja Mikko Valtanen pelasivat seinäsyötöllä upeasti yhteen. Valtanen nousi suoraviivaisesti kohti maalia ja syötti Ukwuomalle, joka nikkasi pallon ohi puolustuslinjan. Valtanen oli nokikkain Alasen kanssa eikä Pallo-Iirojen parhaimmistoon tänään kuulunut Valtanen erehtynyt.

Pallo-Iirot oli vielä pariin otteeseen lähellä maalintekoa, muun muassa juuri Mikko Valtanen osui kertaalleen ylärimaan. Ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä pelannut Eetu Kaipio pelasi myös vahvan ottelun pyörittäessä Iirojen peliä keskikentällä Konsta Siivosen kanssa. Ukwuoman lisäksi ehdoton onnistuja oli Severi Kankkunen, joka ansaitsi pelin jälkeiset palkintonsa. Kankkunen katkoi useita hyökkäyksiä nopeudellaan ja oikea-aikaisuudellaan.

 

Ukwuoma tyytyväinen peliinsä ja kolmeen pisteeseen

Pallo-Iirojen tasaisimpia suorittajia kuluvalla kaudella on ollut laiturina ja kärjessäkin viihtyvä Stanley Ukwuoma. Hyvässä fyysisessä kunnossa oleva Ukwuoma tekee töitä molempiin suuntiin.

- Olen tyytyväinen peliini tänään. Tein kaksi maalia, mutta enemmän lämmittää joukkueelle saadut kolme pistettä. Tämä ei ole yksilölaji enkä olisi maalejakaan tehnyt ilman joukkuekavereita, Ukwuoma kiitteli pelin jälkeen.

Pallo-Iirojen päävalmentaja Kimmo Hörkkö ei ollut kovin tyytyväinen joukkueensa esitykseen tänään.

- Aika nihkeää oli taas. Jostain syystä olemme sarjaotteluissa olleet varsinkin viimeisellä kolmanneksella todella heikkoja, Hörkkö pohti.

- Stanley Ukwuomalla on omat heikkoutensa, välillä lukee peliä väärin ja on kymmenen kertaa paitsiossa pelin aikana. Kuitenkin Ukwuoma käyttää vahvuuksiaan loistavasti hyväkseen, on hyvä 1-1 tilanteissa, tekee töitä molempiin suuntiin ja ennen kaikkea pelaa suurella sydämellä. Stanley on ollut koko kauden meidän tasaisin suorittaja, Hörkkö kehui.

Ottelun maalit ja Ukwuoman sekä Hörkön kommentit täältä (tulossa).

Aral Kaklin upea kuvagalleria.

Pallo-Iirojen kausi jatkuu ensi lauantaina TK-T:n vieraana. Viimeinen ottelu pelataan Alsecco stadionlla 1.10.2016 lauantaina.