Pallo-Iiroille voitto suvereenilla esityksellä

4.9.2016Viikon sisään jo kolmannen ottelunsa pelannut Pallo-Iirot esitti kotiyleisönsä edessä vakuuttavaa peliä ja voitti PJK:n 4-0 (1-0). Runsaasta pallonhallinnasta huolimatta helpolla voitto ei tullut.

Edellisessä kohtaamisessa PJK:n kanssa pelin kulku oli miltei identtinen tämäniltaisen kanssa. Pallo-Iirot piti enemmän palloa ja PJK noudatti tunnollisesti omaa pelitapaansa. Lopulta pirkkalaisryhmä hieman väsähti ja Pallo-Iirot meni menojaan. Tänään taas mentiin pitkään Iirojen maalin johdossa kunnes vaihdosta kentälle tullut Aake Rapala vapautti yleisön jännityksestä 75 minuutilla.

Pallo-Iirot oli pitkälti koko ottelun niskan päällä ja piti palloa suvereenisti hallussaan. Kuitenkin ensimmäisellä puoliskolla myös PJK:lla oli omat paikkansa. Alkupuolella PJK:n maalitykki Elias Harala pelattiin nätillä kuviolla vapaaksi boksiin, mutta kuluvalla kaudella laitapuolustajan rooliin totutellut Juho Torkkeli oli hyvin välissä.

Pallo-Iirojen kokoonpano muokkaantui ottelun alla kun kapteeni Juho Patola joutui flunssan vuoksi aloittamaan penkiltä. Stanley Ukwuoma siirtyi laidalta kärkeen ja Niklas Kuusio taas otti Ukwuoman paikan. Myös loukkaantumisesta toipunut Antti Horjanheimo aloitti penkiltä tullen kentälle loppupuoliskolla. Severi Kankkusen pariksi toppariksi palannut Vasile Marchis antoi muutaman harhasyötön ottelun alkupuolella, mutta paransi ottelun edetessä ja oli suvereeni johtohahmo puolustuksessa.

 

Maalintekijätilastoihin tuoreita nimiä

Pallo-Iirot aloitti maalinteon ottelun 23 minuutilla. Erikoinen maali syntyi Jouni Tukiaisen loistavasta noususta boksiin. Tukiainen ohitti puolustajan ja nousi suoraviivaisesti kohti maalia. Laituri yritti jakaa pallon taakse, mutta PJK-puolustaja pääsi väliin. Epäonnekseen pallo palautui takaisin Tukiaiselle, joka malttoi ja ampui pallon kovaa takanurkkaan pienestä kulmasta.

Tilanne näytti jo paitsiolta, mutta tänään hyvin urakastaan selvinnyt päätuomari Niko Parviainen näki pallon kimmonneen PJK-puolustajan jalasta takaisin Tukiaiselle. Hetken kuluttua maalista pallo löytyi toistamiseen sinipaitojen verkon perukoilta. Tänään palkittu Mikko Valtanen juoksi hyvin boksiin ja syötti kovan pallon keskelle. Niklas Kuusio tälläsi pallon maalin kattoon, mutta tällä kertaa maali hylättiin paitsiona.

Ottelu jatkui 1-0 lukemissa pitkälle pelin loppupuoliskolle asti, mutta myös PJK:lla oli hyvä paikka tasoittaa ottelu. Kärjessä Elias Haralan kanssa pelannut Mohammed Alosaimi pelattiin hyvän kombinaation päätteeksi yksin läpi. Alosaimilla oli aikaa katsoa mihin laukoa, mutta hyökkääjä päätti lähteä kiertämään maalivahti Panu Eramaa. Nopeista reaktioistaan tunnettu Erama malttoi kuitenkin seurata hyökkääjän ratkaisua ja torjui upeasti Alosaimin vedon. Suorituksesta Erama sai 278-päiseltä yleisöltä raikuvat aplodit ja pelin jälkeen raadilta palkinnon.

Aake Rapala ratkaisi lopullisesti ottelun kun ovelan vaparikuvion päätteeksi Vasile Marchis keskitti pallon boksiin, josta Stanley Ukwuoma jatkoi päällään pallon keskelle. Lopulta pallo päätyi Rapalalle, joka laukoi suoraan ilmasta pallon alanurkkaan.

Maalista PJK sai hetkeksi virtaa, mutta kiri päättyi kun kentälle otettu Antti Horjanheimo keskitti kovan pallon, johon Roope Virtanen sai jalkansa väliin. Pallo lipui ohi hyvin pelanneen maalivahti Kankaan ja Roope Virtaselle merkattiin ensimmäinen maali miesten edustusjoukkueessa Kolmosen pelissä.

Niklas Kuusio viimeisteli lukemat kun PJK alkoi selvästi väsähtää. Kuusion kuljetuksen päätteeksi laituri laukoi kovan pallon boksin takaa maalin perukoille.

 

"Kolmas peli viikkoon, mutta jätkät taistelivat hyvin"

Pallo-Iirojen valmentaja Sami Vahanto oli tyytyväinen ottelun jälkeen. Pallo-Iiroille jo kolmas peli viikon sisään, mutta silti työmoraali oli korkealla tasolla eikä väsymystä näkynyt kentällä.

- Suvereeni esitys meiltä. Hallittiin oikeastaan koko peli. Olen tyytyväinen jätkien esitykseen sillä tämä oli meille jo kolmas peli viikon sisään. Se ehkä näkyi hieman viimeisellä kolmanneksella, johon saimme jatkuvasti paikkoja, mutta etenkin ensimmäisellä puoliskolla ratkaisuissa oli toivomisen varaa, Vahanto kommentoi.

- Meidän vaihtopelaajilta tänään erinomaiset esitykset. Tärkeää, että myös penkiltä löytyy laajuutta kun otteluita on paljon, Vahanto kehaisi.

- Haluan silti myös antaa vastustajalle kunniaa. PJK pelasi sitkeästi ja noudatti omaa pelitapaansa sitoutuneesti. Tulivat tänne pelaamaan. Ehkä loppupuoliskolla vähän väsähtivät, mutta helpolla ei päästy tänäänkään.

Pallo-Iirojen pelit jatkuvat ensi viikon keskiviikkona paikallisottelulla EuPa:a vastaan vieraskentällä.

Ottelun maalikooste ja valmentaja Sami Vahannon sekä Aake Rapalan haastattelu täältä