Naisten joukkue sopimukseen ”nuorisoketjun” kanssa

10.11.2021 klo 07:00

Hertta Pietilä, Maija Karta, Wilma Ahola
Hertta Pietilä, Maija Karta, Wilma Ahola

B-ikäiset Wilma Ahola, Maija Karta ja Hertta Pietilä ovat tehneet vuoden mittaisen sopimuksen Kansallista ykköstä pelaavan naisten edustusjoukkueen kanssa.

Viime kaudella kolmikko pelasi B-tyttöjen SM-sarjaa 18 peliä Iirojen yhteisjoukkueessa. Sen lisäksi kaikille tuli paljon minuutteja myös naisten ykkösessä.

Wilma Ahola oli mukana 17 pelissä, tehden 7 maalia. Maija Kartalle tuli minuutteja 16 pelissä ja Hertta Pietilä oli mukana 11 ottelussa.

Kärkipelaaja Ahola oli jo isossa roolissa viime kaudella. Maaleja syntyi mukavasti, yhteensä 23, kahdessa sarjassa.

Topparin paikalla pelaava Maija Karta on ollut kaksi kertaa varasijalla TU18 maajoukkueleirille ja ansiosta. Karta pelasi varmoin ottein jo naisten ykkösessäkin.

Laitapuolustajan ja topprin paikalla viihtyvä Hertta Pietilä sai kahdessa pelissä ”erikoistehtävän” ja molemmilla kerroilla nollasi vastustajan hyökkääjän.

Nyt on aika kaikkien nousta taas pykälä ylemmäs urallaan jalkapalloilijoina. Kolmikkoa tullaan tarvitsemaan ensi kaudella myös osassa B-tyttöjen peleistä. Pallo-Iirojen B-tyttöjen YJ-joukkue pelaa tulevana kautena ykköstä, ainoana tavoitteenaan päästä taas SM- karsintoihin reilun vuoden päästä.

 ”Onneksi nyt näyttää siltä, ettei näitä tyttöjä tarvitse rasittaa ihan niin paljon kahdessa joukkueessa, kuin viime kaudella kävi Hakasalon Annin, Wilman ja Maijan kanssa”, toteaa Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula.

”On hienoa, että on päästy siihen tilanteeseen, missä joka vuosi nousee omia kasvatteja edustusjoukkueeseen. Ja kaikki ihan ansiosta. Pelaajia ei enää tarvitse nostaa pakon edessä määrän takia. Näinkin on joskus ollut. Ja hienoa on myös se, että tämä kolmikko tuo mukanaan taas ihan oikeaa taistelua pelipaikoista”, jatkaa Koivula.

Pelaajasopimuksia on kasassa nyt seitsemän ja lisää julkistetaan lähiaikoina.