Jatkosarja potkaistaan käyntiin siitä mihin jäätiin

16.9.2021

Kuva: Sami Kivistö
Kuva: Sami Kivistö

Pallo-Iirot kohtaa jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa Maskun, joka oli myös alkusarjan viimeinen ottelu samalla stadionilla. Perjantaina panokset tiivistyvät Buena Vista stadionilla ja pelaajat pääsevät nauttimaan panoksellisista otteluista.

Kolmosen Lohko A:n osalta jatkosarja potkaistaan käyntiin perjantaina Buena Vista stadionilla Pallo-Iirojen osalta. Lähtö jatkosarjaan on kutkuttava sillä raumalaiset ovat pisteen sarjakärki FC Ålandia perässä ja kolmantena oleva FC TPS:n reservijoukkuekin on vain kaksi pistettä Pallo-Iirojen takana.

Muilla lohkon joukkueilla on enemmän kaulaa kärkeen, mutta pystyvät pelissä kuin pelissä kaatamaan kärkikolmikostakin kenet vain. Tätä Masku varmasti haluaa perjantaina Raumalta kun muistissa on parin viikon takaa koettu 4-1 tappio Pallo-Iiroille. Tuolloin ottelu oli numeroita tasaisempi ja kauden edetessä yhä parempaan vireeseen päässyt laituri Mikko Jalkanen muistuttikin, että Masku oli pallon kanssa parempi kuin moni muu vastustaja kaudella. Viimeksi Pallo-Iirot oli tehokas kun aiemmissa peleissä sinikeltaisia vaivannut tehottomuus loisti poissaolollaan.

Molemmissa joukkueista löytyy tulivoimaa. Lohkon maalitykki on Aleksi Leppäsen ohi noussut FC Ålandin Thomas Mäkinen 9:lla osumallaan. Aleksi Leppänen ja Maskun Henri Hujala ovat kumpikin tehneet 8 maalia, mutta Leppänen on pelannut vasta kahdeksan ottelua. Maskun Niclas Forss ja Iirojen Mikko Jalkanen tulevat seuraavina 7:lla täysosumalla.

Masku on laadukas joukkue ja Pallo-Iirot tarvitsee taas onnistumisia ympäri kentän kaataakseen valkovihreäpaidat. Jatkosarjassa pistemenetyksiin ei juurikaan ole varaa kun ainoastaan lohkon ensimmäiseksi sijoittunut joko nousee suoraan tai menee jatkokarsintaan.

Pallo-Iiroilta on perjantaina sivussa kokoonpanosta loukkaantuneena olevat Leevi Haromo ja maalivahti Miko Lainio. Topias Silvennoinen ja Arttu Virtanen ovat armeijan vuoksi sivussa, mutta loppuihin jatkosarjapeleihin laitureiden pitäisi olla hyvin käytettävissä.

Kotijoukkueelta epävarmoina ovat Aleksi Leppäsen ja Markus Babbin pelaamiset.

Viikkokatsauksessa hyvää kautta pelaavan laitapuolustaja Aleksi Toivosen ja päävalmentaja Kimmo Hörkön haastattelut. Katso YouTubesta täältä. Aleksi Toivonen pohtii muun muassa omaa kauttaan sekä Maskua vastustajana. Päävalmentaja taas kertoo mitä EuPa-harjoitusottelulla haettiin, miten paineita käsitellään sekä hieman tulevan kauden joukkueen rakentumisestakin.