Naisilla länsirannikon derby

11.6.2021


Naisten joukkue matkaa tänään Turkuun, jossa se kohtaa ykkösen kärkitaistelussa viime kauden päätteeksi Kansallisesta liigasta pudonneen TPS:n.

Sarjatilanne on suorastaan kutkuttava. Kärjessä VJS ja TPS 16 pisteellä ja sen jälkeen ONS ja Iirot pisteen perässä. Näistä joukkueista TPS on pelannut ottelun enemmän.

Turkulaisten luotsina toimii entinen Iirojen miesten joukkueen valmentaja Akusti Salonen. Pelaajista Viivi Ollonqvist edusti vielä edelliskaudella Pallo-Iiroja B-tyttöjen SM-sarjassa.

Joukkueet ovat kerran kohdanneet tällä kaudella. Juuri ennen sarjan alkua pelattiin Raumalla keskinäinen harjoitusottelu ja silloin Iirot oli parempi lukemin 1-0. Kotijoukkueen kausi on alkanut erinomaisesti, seitsemästä pelatusta ottelusta on tullut viisi voittoa ja kaksi tappiota.

Turkuun sinikeltaiset pääsevät parhaalla mahdollisella ryhmällä ja valmennuksella onkin vaikea tehtävä aloituskokoonpanoa miettiessään. Pelaajilla on onnistumisia isolla rintamalla mikä tietysti on positiivinen asia

"Tämä on meille hieno tilaisuus näyttää tasomme. Tietenkin tässä pelissä on hieman extralatausta, kyseessä on kuitenkin kahden kärkikahinoissa olevan joukkueen välinen paikallisottelu. Odotan, että saamme aikaan hienon tapahtuman, ainakin kaikki ainekset siihen ovat olemassa", kommentoi tulevaa ottelua Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula.

 

TPS- Pallo-Iirot Turun Yläkentällä pe 11.6 klo 18:30.