Pallo-Iirot matkustaa Närpiöön elintärkeään otteluun Kraftia vastaan

8.8.2015

Kraft - Pallo-Iirot
Kraft - Pallo-Iirot

Kraft on sarjassa viimeisenä vain pisteen Pallo-Iiroja jäljessä. Kummallakin joukkueella on vielä mahdollisuus pois putoajan paikalta, joten ottelu on elintärkeä kummallekin.

Pallo-Iirot matkustaa sunnuntaina Närpiöön Kraftin vieraaksi. Vihanneksista tunnetun kunnan joukkue Kraft kohdataan tällä kaudella nyt jo kolmatta kertaa. Kaksi ensimmäistä taistoa käytiin Äijänsuolla. Kauden avausottelu päättyi Juho Patolan kahden maalin ansiosta Pallo-Iirojen 2-1 voittoon. Kesäkuussa luvut tasattiin Äijänsuolla 2-2 lukemin Kristian Gustafssonin tuodessa pelin tasoihin viime minuuteilla.

Kraft on viimeisen viiden ottelun aikana hävinnyt kolme kertaa ja voittanut kaksi kertaa. Etenkin kotikentällään Kraft on usein vaikeasti kaadettavissa. Tästä osoituksena viimeisen viiden ottelun aikana valkopaidat ovat kaataneet Mosedalin kentällä muun muassa ÅIFK:n 6-1 sekä ESC:n 2-1. Pallo-Iirot taas on peräti kahdeksan ottelun voitottomassa putkessa.

Molemmille ottelu tulee olemaan elintärkeä putoamiskamppailun kannalta, joten odotettavissa tuskin on hyökkäysvoittoista ilotulitusta.

Kotijoukkue Kraftin paras maalintekijä on Mario Rac kahdeksalla osumallaan ja kollega Jons Granfors viidellä maalillaan. Rac oli pahanteossa viimeksi myös Äijänsuolla. Silloin Racin komea veto maalin ylänurkkaan siirsi Kraftin johtoasemaan.

Pallo-Iiroilta poissa kokoonpanosta on varmasti Miika Pertolan lisäksi Iiro Aalto sekä GrIFK-ottelussa nappulakengästä päähänsä osuman saanut Aake Rapala. Nico Rinteen pelaaminen on vielä epävarmaa. Eetu Setänen palaa pelikiellosta ja maalivahti Mikko Laaksonen on myös pelikunnossa.

Ottelusta tulossa liveseurantaa Twitterissä.