Naisilla paikallistaisto keskiviikkona

23.6.2020 klo 08:00


Naisten joukkue pelaa kauden ensimmäisen ykkösen kotiottelunsa keskiviikkona. Alueellisen lohkovaiheen 1. kierroksella vieraaksi saapuu "paikallisvastustaja" Turun Weikot.

Iirot pääsee otteluun ihanteellisista lähtökohdista, sillä sairaslistalla olleet pelaajat ovat pelikuntoisia ja B- tyttöjen SM-sarjakin alkaa vasta parin viikon päästä. Päävalmentaja Iiro Koivula pääseekin valitsemaan kokoonpanonsa kaikista mahdollisista saatavilla olevista pelaajista. Tämä tarkoittaa niin sopimuspelaajia, kuin myös muun muassa avausottelussa yhteensä viisi maalia mättäneitä B-tyttöjä Sofia Määttää ja Jasmin Ylikrakaa. Vain Sanni Välilän pelilupaa joudutaan odottelemaan heinäkuun lopulle.

Iirot voitti ensimmäisen pelinsä Vaasassa viime lauantaina FC Sport-j:ta vastaan numeroin 1-6 (0-4), kun taas vierailija TuWe hävisi kotonaan 1-2 Vaasan IFK:lle. Joukkueet pelasivat kenraaliharjoituksen sarjaan keskenään ja silloin Iirottaret oli Raunistulassa parempi maalein 0-2.

"Olen ennenkin todennut sen, että on hienoa, kun kerrankin voin aidosti sanoa, että kilpailu on kovaa. Yleensä se on sanahelinää, nyt ei. Ja toisaalta se mahdollistaa järkevän rotaation, jossa pelin taso ei heittele yhtään", kertoo päävalmentaja Iiro Koivula. "Näin pystytään säästämään pelaajia liialta rasitukselta, varsinkin näin oudossa ja uudessa tilanteessa, kuin nyt ollaan. Naisjalkapallossa on hyvin yleistä se, että avainpelaajia joudutaan rasittamaan pelistä toiseen, kun ei ole varteenotettavia  vaihtoehtoja. Usein nämä avainpelaajat ovat vielä kovin nuoria ja se tekee tilanteesta vieläkin riskialttiimman", jatkaa Koivula.

Kauden ensimmäinen kotiottelu Naisten Ykkösessä pelataan keskiviikkona 24.6 kello 19:15 Äijänsuon Stadionilla. Vastaan asettuu tämän kauden paikallisvastustaja TuWe. Otteluun on vapaa pääsy ja kioski palvelee. Tervetuloa!