Pallo-Iiroilla väkevä esitys Turussa

30.1.2015

TPS - Pallo-Iirot 0-3 30.1.2015
TPS - Pallo-Iirot 0-3 30.1.2015

"Pantse voi ottaa seminaariristeilyllä lasillisen voiton kunniaksi",Iiro Aalto lähettää terveisiä.

Viikko sitten lauantaina ei kasitieltä tullut paljoa tuliaisia kotiin. Tänään TPS:ää vastaan pelatussa harjoitusottelussa Pallo-Iirot oli todella kevyellä jalalla liikkeessä koko ottelun ajan. Ensimmäisellä puoliskolla Iirot hallitsi selkeästi peliä luoden useamman maalipaikan. Lopulta 18 minuutin kohdalla Juho Patola tykitti upean laukauksen 16 metrin rajalta aivan maalin takanurkkaan. Tästä ei ehtinyt minuuttiakaan kulua kun Niklas Kuusion hienosta läpisyötöstä Patola oli jälleen läpi, mutta tällä kertaa TPS-maalivahti onnistui torjumaan.

Puoliajan loppua kohden TPS sai luotua muutaman maalipaikan, mutta Iirojen maalissa hyvin pelannut Mikko Laaksonen venyi muutamaan huipputorjuntaan.Viisi minuuttia ennen puoliajan loppua maalitykkien taiston selkeästi voittanut Patola iski jälleen - tyylikäs lobbi TPS maalivahdin yli ja 0-2 lukemissa siirryttiin puoliajalle.

Toisella puoliajalla Pallo-Iirot keskittyi puolustamaan ja piti keskustan erittäin tiiviinä. Pallot siivottiin alueelta pois ja vastaan iskettiin ripeästi. TPS piti palloa enemmän, mutta ei päässyt hyviin paikkoihin lukuunottamatta vetoa, johon Laaksonen sai näppinsä venytettyä. Veto päätyi tolppaan. Ottelun lopussa supersub Gustafsson pääsi laidalta läpi ja lopulta TPS pelaaja kamppasi uunituoreen sopimuspelaaja Juho Torkkelin. Tuomari osoitti pilkkua ja Vasile Marchis tyylitteli lukemat 0-3:een.

Patola vastasi kritiikkiin

Iirojen toppariosaston äänitorvi Eetu Setänen kritisoi Twitterissä Juho Patolan "pieruverkkareita". Patola vastasi kritiikkiin iskemällä kahdessa ottelussa kolme maalia.

- Pitää pohkeet lämpiminä ja maaleja tulee, Patola kuittasi.

Patolan mukaan ÅIFK:n ottelun aattona vedettiin vielä raskaat harjoitukset ja lihaskuntoa. Tänään peliin valmistauduttiin kevyemmällä treeniviikolla.

- Kevyempi viikko takana ja oltiin hyvällä jalalla liikkeellä. Itselläkin tuntui hyvälle ja aina tulee lisää itseluottamusta kun onnistuu korkeammalla tasolla pelaavaa jengiä vastaan. Toki mulla oli pari läpiajoakin mistä olisi voinut laittaa sisään, mutta onneksi eletään vasta tammikuuta.

- Joukkueena pelattiin todella hyvin. Pidettiin sovituista asioista kiinni ja keskusta tiiviinä. Vietiin TPS:lta aseet pois, Patola lisää.

Juniori-ikäisiltä hyvä sisääntulo

Patola nosti vielä esiin edustuksessa pelanneet nuoret lahjakkuudet Konsta Siivosen, Aleksi Toivosen ja Väinö Lehtosen.

- Konsta loukkaantui harmittavasti ensimmäisellä puoliajalla, tuli hyvin pelin mukaan sitä ennen. Ottaen huomioon, että Toivonen pelasi viime kaudella C-junioreissa ja vastassa oli tänään viime kauden Veikkausliigassa pelanneita miehiä, niin tosi hyvin poika pärjäsi. Hyviä poikia, Patola kommentoi.

- Nuoret tuli tänään hyvin peliin sisään. Aleksilla on paljon juoksuvoimaa ja Lehtonenkin pelasi ennakkoluulottomasti, valmentaja Vahanto lisäsi

Pilkka osui omaan nilkkaan

Twitterissä veljensä Iiro Aallon mahtumista kokoonpanoon epäillyt Jussi Aalto ei päässyt tänään maalien makuun. Ensimmäisellä puoliajalla penkillä istuneen "Gerun" pelikuntoa Iiro arvioi veljellisesti.

- Taitaa velipoika olla ilmeisesti niin huonossa kunnossa ettei päässyt pelaamaan kuin toisen puoliajan, Iippa kommentoi virnistäen.

- Pantsekin (päävalmentaja Lehtonen) voi ottaa risteilyseminaarissa lasillisen voiton kunniaksi.

- Vahva voitto meiltä. Pelattiin hyvin ja puolustettiin tiiviisti. Hyvällä asenteella ennakkoon vahvempaa vastaan. Näin kun pelataan Kakkosessa niin hyvää tulee, Iippa lopettaa.

Seuraava harjoitusottelu pelataan lauantaina 14.2 klo 15 Maskua vastaan Raumalla.