BK-46 otti ison askeleen kohti lohkovoittoa

31.8.2011

B-lohkon huippuottelu Karjaalla päättyi sarjajohtaja BK-46:n 3-0-voittoon. Tappiotonta kautta vetävät karjaalaiset ottivat voitolla ison askeleen kohti nousukarsintoja. Iirot jatkaa taisteluaan sinne pääsystä.

Vaikka loppulukemat pääsivät revähtämään selvähköiksi, ei ottelu Karjaalla ollut BK:n näytöstä. Pallo-Iirot oli kenttätapahtumissa jopa pallollisesti hallitsevampi osapuoli, mutta se ei löytänyt todellisia aseita murtaa BK:n tiivistä puolustusta. Siitäkään huolimatta, että sarjajohtajalta puuttuivat polvivammainen Nichlas Brain sekä varoitusten takia Joonas Vikholm, Sami Attouche ja Henrik Henriksson.

- BK oikeastaan näytti ottelussa, miksi se löytyy kärjestä ja tappiottomalla saldolla. Se puolusti erittäin tiiviisti ja kurinalaisesti. Hyökkäyksessä jokainen käytti omia vahvuuksiaan, Iirokapteeni Kimmo Hörkkö pohdiskeli.

Vaarallisin ja luovin vahvuuksien käyttäjä oli Matias Astrada. Hänen taiteilunsa päättyi kuitenkin 60 minuutin pelin jälkeen törkeään taklaukseen ja ulosajoon.

- Tällaisissä kärkikamppailuissa virheet korostuvat. Me teimme niitä enemmän kuin BK ja maksoimme niistä pisteet, valmennuksen äänenä toiminut Pasi Lehtonen sanoi.

Mondino niittasi kaksi osumaa

Ensimmäisen kerran raumalaiset toimivat maksumiehinä puolen tunnin pelin jälkeen. Ottelun tehopelaaja Lucas Mondino iski ensimmäisen maalinsa.

Astradan ulosajon jälkeen Iirot pääsivät näennäisesti painostamaan. Nicklas Laine antoi kuitenkin ottelulle niitin vartti ennen päätösvihellystä ja Mondino koristi lukemia päätösminuuteilla.

- Asetelma otteluun oli loistava. Tällaisia kovia ja panoksellisia otteluita ei voi harjoitella kuin pelaamalla. Meidän pitäisi ehdottomasti päästä pelaamaan lisää näitä.

- Se oli mahdollisuus ja se meni nyt ohi. Jatkamme tästä peli kerrallaan ja yritämme ottaa niistä 15 pistettä. Se riittää lohkovoittoon, jos riittää. Sinne sijoille 1-2, tässä edelleen tähdätään, Lehtonen tuumi.