Reserville karvas tappio Eurasta

28.6.2011


Sarjataulukon pohjalle juuttuneelle reservijoukkueelle ei Onnetarkaan suostu hymyilemään. Jälleen yksi ottelu, josta olisi pitänyt tulla pisteitä, kääntyi niukaksi tappioksi.

Joukkueenjohto päättäjänään Janne Matinen ravisutteli joukkuetta uhkailemalla kuivalla juhannuksella, jos Eurasta ei tartu voittoa matkaan. Liekö syy ollut Matisen jyrinän, mutta reservi pelasi ensimmäisen jakson Eurassa hermostuneesti, eikä saanut omaa syöttöpeliään toimimaan.

Keskikenttä muodostui Kolmoseen kovaksi koostumukseksi, kun edustusjoukkueesta oli apuina Patrick Urmson ja Jonas Nyholm, sekä pelaajavalmentaja Sami Vahanto. Reservin pelinrakentelu pysähtyi kuitenkin liian moneen helppoon harhasyöttöön.

Reservi ei pysty voittamaan

Ottelu tuomittiin Eurassa yhdeksi kauden heikkotasoisimmista. Reservi onnistui hidastamaan pelin temmon matalammaksi kuin mihin kotijoukkue oli tottunut. EuPaa sen enempää väheksymättä, ei olisi kyllä uskonut, että kamppailu oli sarjan kärkijoukkueen ja häntäpään nipun välienselvittely. Pelitapahtumat olivat kuitenkin tasaisempia kuin mitä sarjataulukko antoi odottaa.

Reservi ei kuitenkaan osaa kääntää tasaisia ja vaikeita otteluita voitoksi, kuten euralaiset. Ensimmäisellä jaksolla reservin urakka vaikeutui vielä maalivahti Mikko Laaksosen loukkaannuttua ja Juho Lehtovaaran hypättyä tolppien väliin. Kunniakas Lehtovaara selviytyi urakastaan urhoollisesti, mutta joutui lipsauttamaan selkänsä taakse vaihtomies Mikko Laineen maanuoliaisen toisella puoliajalla. Tuosta osumasta ei reservi toipunut.

Hätilä pihalla kuin jääkarhu Saharassa

Tosin toisen jakson se junttasi väkisin pelin EuPan päätyyn. Joona Vainiola ja Jonas Nyholmin läpiajot eivät jo totuttuun tapaan tuottaneet tulosta. Nimellisesti Veikkausliigatasoinen erotuomari Vesa Hätilä oli matsissa jo juhannustunnelmissa. Hän kuittasi naureskelleen lähietäisyydeltä EuPan maalivahdin Nico Suomalaisen napattua pallon käsiinsä metrin rangaistusalueen ulkopuolella.

Lopussa tunteet kuumenivat ja Hätilä vilautti kaksi kertaa taskustaan tomaatinpunaista. Ensin Jonas Nyholmin turhautuneelle taklaukselle ja pian perään  EuPan parhaimmistoon kuuluneelle Mikko Kärjelle.

Huhujen mukaan reservi vaihtoi hieman kaavaa juhannuksen suhteen. Joukkue irtautui arjesta nollaamalla tappion hitusen tavallista huolellisemmin ja pääsee starttaamaan Tampereelle puhtain mielin.