Pallo-Iiroille maukas voitto Tampereelta

16.5.2011


Juho Hyysalon osuma jäi Ilveksen vieraana kolkossa Ratinassa sunnuntaisen kärkikamppailun ainoaksi ja ratkaisi Iiroille massiivisen voiton taistelussa lohkon kärkisijoista.

Synkeä ilma ja huonohkossa kunnossa ollut Ratinan nurmi eivät tarjonneet P-Iiroille ihanteellisia olosuhteita Ilveksen haastamiseen. Tulos oli lopulta raumalaisten kannalta kuitenkin täysin ihanteellinen, kun Iirot jatkoi tappiotonta menoaan aiheuttaen Tupsukorvien saldoon ensimmäisen tahran.

Iirot selviytyi taidolla ja tuurilla tamperelaisten väkevästä alusta ja matsi tasaantuikin vartin väännön jälkeen. Ilves hallitsi pallollisesti, mutta Iiroilla oli paikkansa erikoisilanteissa ja salamavastaiskuissa. Ottelun ratkaissut maali syntyi hiekanjyvien valuessa loppuun ensimmäisen jakson tiimalasista.

Kimmo Hörkkö jysäytti ristipallon Juho Torkkelille joka pelasi seinäkombinaation Peetu Peltosen kanssa vapautuen keskityspaikkaan. Torkkeli lähetti pallon maalille ja näin Juho Hyysalolle avautui paikka, josta Kakkosen tasolla täytyykin tulla maali.

Vain maaliero pitää Iirot irti ykkössijasta

Ilves painosti myös toisen jakson. Kertaalleen tuomaristo hylkäsi Ilveksen osuman paitsiona ja kertaalleen Jani Tuomala nappasi läpiajon. Nico Rinteen loukkaannuttua valmentaja Pasi Lehtonen lisäsi taisteluvoimaa keskikentälle ja lähetti oikean kätensä Saku Peltosen varmistelemaan kolmea pistettä.

Nuo kolme pistettä nostivat Iirot tasapisteisiin lohkoa johtavan FC Jazzin kanssa. B-lohkossa yksikään joukkue ei ole kolmen ottelun jälkeen puhtaalla saldolla. Näin siis keskiviikkona Äijänsuolla miteltävässä kamppailussa Jazzia vastaan panoksena on lohkon keulapaikka.

Lehtonen löikin jo kasetin soittimeen pyörittelemään tuon matsin pohjustukset.

- Jos ei työnteko jatkossa maistu vähintään tällä tavalla, niin aivan turha odottaa ilmaisia pisteitä tai puhua kärkisijoista, kuuluivat tutut teesit.