Otteluennakko: P-Iirot - MuSa, keskiviikkona 14.7. klo 18.30

14.7.2010


Helteisellä Äijänsuolla nähdään tänään kuuma paikalliskamppailu, kun Pallo-Iirot saa vastaansa Musan Salaman Porista. Ottelussa kohtaavat kaksi joukkuetta, joiden kuntokäyrät poikkeavat täysin toisistaan.

Viimeisestä seitsemästä ottelustaan MuSa on onnistunut voittamaan vain yhden, kuudesti joukkue on joutunut poistumaan kentältä tappion häpeä niskassaan. Iirot sen sijaan on onnistunut keräämään samaisen seitsemän ottelun aikana neljä voittoa ja kaksi tasapeliä, ainoastaan sarjajohtaja Ilves on onnistunut viemään koko pistepotin Iiroilta. Kuntokäyrät eivät kuitenkaan merkitse tänään mitään, onhan edessä tunnerikas Rauma-Pori kohtaaminen, jotka ovat aina oma maailmansa.

MuSa pelasi viime kauden Satakunnan Kolmosessa, voittaen sen näytöstyyliin. Lohkovoitto ei kuitenkaan tiennyt suoraa nousua, vaan Kakkosen paikasta oli käytävä vielä taisto Tampereen piirin Kolmosen voittajan kanssa. Kaksiosaisessa nousukarsinnassa MuSa kärsi tuloksellisesti 3-0 tappion yhteismaaleissa Koskenpojille, mutta valkeakoskelaisten käytettyä edustuskelvotonta pelaajaa, tuomittiin taisteluparin voittajaksi MuSa.

Tämän kauden musalaiset aloittivat vahvasti, kolme voittoa ensimmäiseen neljään otteluun ja kaupungin ykkösjengin viitta Kakkosen osalta näytti siirtyvän mustavalkoisille. Sittemmin joukkueen vire on heikentynyt ja joukkue on valahtanut putoamisviivan läheisyyteen. Joukkueelta on kuitenkin lupa odottaa parempaa, sillä pelaajistosta löytyy Kakkosen tasolle laadukkaita pelimiehiä. Jarno Ruisniemi on pieni ja vikkelä kärkimies, joka on tehnyt lähes puolet MuSan maaleista. Hänen vierellään ahertaa puoli metriä pidempi Sami Kriikkula, joka on vaarallisimmillaan korkeissa palloissa. Puolustusta johtaa fyysinen topparipari Jari Vuorinen – Jussi Männistö. Lisäksi MuSa saa farmisopimuksen turvin apuja ylempää, eli PoPasta. Joukkueen viime peleissä onkin nähty mm. Antti Sumiala ja Mihail Slawuta.

Pallo-Iirot lähtee otteluun sekalaisista tunnelmista. Joukkueella on ollut hyvä vire viime otteluissa, mutta maanantaina joukkueesta poistui kuusi miestä armeijan palvelukseen. Heihin kuului muun muassa EIF-ottelun avauskokoonpanossa pelanneet Verneri Salminen, Antti Horjanheimo sekä Juuso Aalto. Vielä tiistaina ei oltu tietoisia armeijajoukkojen suhtautumisesta urheiluvapaa-anomuksiin. Viime päivien paahtavan kuuma ilma tuo myös oman lisähaasteensa illan kamppailuun.