Nopea palautuminen ja Paraisille

28.8.2018


Sunnuntaina lopulta varsin ehjän pelin jälkeen Peimarin voittanut Pallo-Iirot matkustaa jo keskiviikkona Paraisille PIF:n vieraaksi. PIF on pelannut tasaisen hyvän kauden ja joukkue majailee sijalla 4. sarjataulukossa voittaen kolme viimeistä peliään.

Pallo-Iiroille PIF oli hankala vastus jo kevätkierroksella sillä paraislaiset ovat ainoa joukkue, joka on pystynyt Alsecco stadionilta pisteitä riistämään. Ottelu päättyi 1-1 lukemiin. Päävalmentaja Akusti Salosella on selkeä käsitys PIF:sta.

- Piffen on pelaamaan pyrkivä joukkue ja heillä on paljon taitavia yksilöitä. Muun muassa futsalin liigatason pelaajia. Pelaavat varmasti vapautuneesti, koska he eivät pelaa enää kuin sijoituksista. Se tuo varmasti siihen peli-iloa, Salonen linjaa.

- Huomattavaa myös, että jos Piffenin päästä johtoasemaan, niin se sytyttää jengin ja on sen jälkeen todella vaikeasti voitettavissa. Eli huomenna täytyy olla valmiina siihen, että ollaan tiukasti puolustamassa ja kurinalaisia. Lähdetään sitä kautta toteuttamaan omaa pelitapaa. Ensimmäinen asia on nöyrä puolustaminen, Salonen lisää.

Viimeisestä viidestä ottelusta PIF on voittanut kolme ja hävinnyt FC Ålandille vieraissa ja ÅIFK:lle kotikentällä. Joukkueen paras maalintekijä on tuttu Veli Hartola 10:lla maalilla ja Farhan Omar 7:lla maalilla.

 

Pallo-Iirot osaa sopeuttaa peliään

Viimeisessä kahdessa ottelussa Pallo-Iirot on ollut välillä ottavana osapuolena, mutta toisaalta pelannut fiksusti ja sopeuttanut pelaamistaan. On taito myös sietää ja ottaa vastaan.

- Meillä on monenlaista pelitapaa miten voimme pelata ja joukkue pystyy hyväksymään pelin pelinä ja lähtee pelaamaan sen mukaisesti on asia, jonka olemme pystyneet nyt tuomaan mukaan. Se on loistavaa nähdä, että joukkue haluaa pelata voittavaa jalkapalloa. Joskus se tarkoittaa sitä, että annetaan toisenlaiselle pelitavalle mahdollisuus, Akusti Salonen iloitsee.

- Kurinalaisuus millä pelaajat omaan päähän pelaavat on hyvällä tasolla. Se ei ole niin helppoa kuin voisi kuvitella. Etenkään kun meiltä odotetaan hallintaa joka ottelussa.

Pallo-Iirot tulee todennäköisesti myös hieman kierrättämään kokoonpanoaan keskiviikon otteluun.

- Keskiviikon otteluun tulee pari muutosta ja eilen osaa ajettiinkin sisään keskiviikkoa ajatellen.

Pallo-Iiroilta varmasti on poissa keskiviikkona Juuso Aalto ja pelikieltoa kärsivä Miika Pertola. Puolustaja Valtteri Veijasen ja Peimari-ottelussa maalin tehneen Mikael Lahtivuoren tilanteita seurataan päivä kerrallaan. Maalivahti Panu Erama palaa kokoonpanoon.