Tasaisesta ottelusta pistejako

12.5.2018Kotijoukkue Peimari United laittoi Pallo-Iirot ahtaalle pelaten vahvan ottelun. Keltapaidat heräsivät todenteolla pelaamaan vasta tappioasemassa. Huolta aiheuttivat myös Mikael Lahtivuoren ja Aleksi Pihlaisen loukkaantumiset. Raumalaisille kuitenkin piste matkaan.

Pallo-Iirot lähti otteluun allaan hyvä harjoitusviikko. Kotijoukkue sai kuitenkin raumalaisten itseluottamusta nakerrettua pelaamalla jokaisen tilanteen kovaa ja loppuun asti. Ensimmäisellä puoliajalla Pallo-Iirot hävisikin liikaa kakkospalloja ja Peimari pääsi näistä iskemään.

Kotijoukkueen paras pelaaja tänään oli liukas laituri Rodrigues, joka jo ensimmäisellä puoliajalla pääsi kaksi kertaa näyttämään vaarallisuuttaan. Ensimmäinen puolivolleysta koitettu yritys päättyi Iirojen maalin katolle ja toinen vapaasta paikasta yritetty pusku suoraan Henri Saarisen syliin.

Myös Iiroilla oli tänään erinomaiset paikat iskeä maali ensimmäisellä kolmivarttisella. Paras paikka siunaantui upean kuvion jälkeen yksin läpi päässeelle Joonas Manzolle, mutta pallo pomppasi juuri ennen vetoa ja kuti päätyi taivaalle.

Kertaalleen Pallo-Iirot saikin pallon maaliin, mutta Lahtivuoren läpiajo oli avustavien liputuksen perusteella paitsio. Kärjessä tänään aloittanut Jussi Aalto ei päässyt juurikaan palloihin.

Huolestuttavaa Pallo-Iirojen kannalta oli Mikael Lahtivuoren loukkaantuminen. Laidallaan pirteästi pelannut Lahtivuori oli alati vaarallinen, mutta tukijalan pettäessä loukkasi jalkaansa. Hänen tilalleen tullut Roope Virtanen paikkasi kuitenkin hyvin ja loi nopeudellaan painetta Peimarin alueelle.

 

Toinen puoliaika hyvää viihdettä

Jälkimmäisen puoliskon alku oli Pallo-Iiroille vaikea. Etäisyydet kasvoi, syötöt olivat huolimattomia ja raumalaisten oli vaikeaa saada pallonhallintaa itselleen. Kotijoukkue taas sai jokaisesta hyvästä pelaamisesta itseluottamukseen piikkiä ja alkoi kääntämään peliä jatkuvasti Pallo-Iirojen alueelle.

Lopulta Peimari siirtyi varsin ansaittuun johtoon kun kulman jälkitilanteesta pallo jäi elämään ja lopulta boksiin unohtui Rodrigues, joka sai vapaasti siirtää pallon maaliin.

Pallo-Iirot kuitenkin näytti taas joukkueen henkistä vahvuutta ja heräsi maalista pelaamaan. Tänään lukemattomia hyökkäyksiä käynnistänyt ja alustanut Juuso Aalto murtautui jälleen boksiin ja puolustaja oli pakotettu rikkomaan. Pilkulta pallon ampui varmasti maaliin Eetu Kaipio.

Aleksi Pihlaisen loukattua Pallo-Iirot vaihtoi Juho Nurmen kentälle, joka pelasi kauden ensimmäiset minuuttinsa suoriutuen varmasti. Lisää juoksuvoimaa lisättiin kun Miika Pertola korvasi Jussi Aallon ja Aake Rapala Joonas Manzon.

Raumalaisten kannalta positiivista oli, että keltapaidat hakivat viimeisen vartin aikana johtomaalia kotijoukkuetta hanakammin. Kertaalleen pallo kävi Juuso Aallon toimesta tolpassa ja paine saatiin muutenkin Peimarin alueelle. Kotijoukkue tyytyi ruiskimaan pitkää palloa omalta alueelta.

Myös Peimarilla oli viime minuuteilla paikka iskeä voittomaali, mutta Eetu Setänen venytti loistavasti boksissa kroppansa pallon eteen.

Lopulta kohtuullisen oikeudenmukainen tulos varsin viihdyttävässä ottelussa. Pallo-Iirot ei päässyt tänään parhaimpaansa, mutta toisaalta osoitti jälleen venymiskykyä nousemalla tasoihin eikä voittomaali olisi ollut myöskään vääryys.

Kotijoukkueen raati palkitsi keltapaitojen parhaana Valtteri Veijasen. Hieno ottelutapahtuma ja sää houkutteli paikalle 208 ihmistä ja myös Raumalta oli ilahduttavasti ihmisiä tukemassa Pallo-Iiroja.

- Heräsimme pelaamaan vasta tappioasemassa. Tänään kerjäsimme ongelmia ja pelaamisemme ei ollut joukkueena hyvää. Myös yksilötasolla teimme tänään yllättävän paljon virheitä, mistä vastustaja parhaimmat tilanteensa saikin, päävalmentaja Akusti Salonen pohti ottelun päätyttyä.

Pallo-Iirot saa seuraavaksi vastaansa hyvässä vireessä olevan PIF:n Paraisilta. Ottelu alkaa Alsecco stadionilla lauantaina 19.5. klo 13.

Tilastot täältä.

Tervetuloa!