Pallo-Iirojen tilikauden tulos on positiivinen - edustusjoukkueen kilpailustrategia on valmistunut

12.4.2018


Tulonlähteet
Tulonlähteet
Rahan käyttö
Rahan käyttö

Pallo-Iirojen vuoden 2017 tilikauden tulos on 49 000 euroa ylijäämäinen. Tuloksen takana on kulukuuri sekä oman palvelutuotannon kasvu. Seuran miesten edustusjoukkueen kilpailustrategia tuleviksi vuosiksi on myös valmistunut.

Pallo-Iirojen tilinpäätös 2017 hyväksyttiin seuran kevätkokouksessa. Seuran kulukuurin, mutta myös toisaalta oman palvelutuotannon kasvun myötä päästiin 49 000 euroa ylijäämälle. Ylijäämä tarvitaan tänävuonna edessä olevaan Hakrila-investointiin. Liikevaihto vuonna 2017 oli 880 000 euroa.

- Seuran toimisto Hakrila vaatii remonttia, ja toisaalta meidän pitää myös lunastaa Hakrilan tontti itsellemme, puheenjohtaja Jarmo Savikurki kertoo.

Pallo-Iirojen tilikauden tulos edellisenä vuonna oli nollassa.

- Pallo-Iirojen taloustilanne on hyvä ja taloudenpito on vakaalla pohjalla. Seurahan ei pyri tuottamaan voittoa. Seura pyrkii omalla työllä ja ulkopuolisilla sponsoreilla keräämään mahdollisimman paljon varoja, jotka käytetään kustannustehokkaasti päätehtävään, eli jalkapalloon. Näin saadaan harrastuskustannukset pysymään alhaisina ja harrastajamäärät kasvussa, Savikurki lisää.

Seuran tulorakenteesta koostuu 45% sponsoreilta ja avustuksina, 33 % omasta palvelutuotannosta ja jäsen- ja kuukausimaksuista 22% kokonaisuudesta.

Tulopuolta Pallo-Iirot on onnistunut kasvattamaan varsikin oman palvelutuotannon puolelta sekä pelaajamääriä ja harrasteryhmiä kasvattamalla.

Rahankäytöstä taas ohjataan lasten kilpaurheiluun 48%, lasten harrastustoimintaan 36%, aikuisten kilpailutoimintaan (edustusjoukkue, kakkosjoukkue ja naisten edustusjoukkue) 12% ja 4% muihin kuluihin. Muilla kuluilla tarkoitetaan toimisto- ja asuntotilojen lämmitys- ja vastikekuluja sekä muita hallinnollisia kuluja.

Lisenssipelaajia Pallo-Iiroilla oli vuonna 2017 970 henkilöä.

 

Edustusjoukkueen kilpailustrategia vuosille 2018-2021

Pallo-Iirojen miesten edustusjoukkue pelaa nyt kolmatta kauttaan Kolmosessa. Kaudella 2015 Iirot tippui Kakkosesta kymmenen vuoden taipaleen jälkeen. Tätä ennen Pallo-Iirot pelasi myös pitkän pätkän Ykkösessä.

Edustusjoukkueen osalta vaikuttavia tekijöitä sarjatasoon ovat muun muassa oma juniorituotanto sekä käytettävissä olevat resurssit.

Pallo-Iirojen kokonaisbudjetti viime vuosina edustusjoukkueen osalta on ollut noin 80 000 euroa. Pallo-Iirojen juniorityötä on kehitetty Sami Hyypiä akatemian myötä, rekrytoimalla päätoimisia työntekijöitä junioripuolelle sekä myös lanseeraamalla seuraan yhtenäisen valmennuslinjan. Nuoremmissa juniori-ikäluokissa pelaajat ovat harjoitelleet laadullisesti ja määrällisesti kansallisella tasolla.

Kilpailustrategiana vuosina 2018-2021 on nousta Kakkoseen ja pelata siellä ylemmässä kolmanneksessa. Tavoitteeseen pääsemiseksi Pallo-Iirot tarvitsee raumalaisen rungon, mutta myös vahvistuksia ulkopuolelta. Tulevaisuudessa raumalainen runko tulee vahvistumaan oman juniorityön kautta.

Kilpailutoiminnasta vastaava kilpailujaosto pyrkii myötävaikuttamaan pelaajien työ- ja opiskelupaikoissa. Pallo-Iiroissa ei pelaa ammattilaisia eikä puoliammattilaisia, vaan pelaajat opiskelevat tai käyvät töissä pelaamisen ohella. Menobudjettiin vaikuttavat myös kulukorvaukset tai ansionmenetyksistä johtuvat kulut.

Strategian tavoitteena on kasvattaa edustusjoukkueen budjettia maltillisesti. Rahoitusta haetaan yhteistyökumppaneilta ja kasvattamalla omaa palvelutuotantoa.

Lisätiedot ja kysymykset:

Jarmo Savikurki, seuran puheenjohtaja, jarmo.savikurki@icloud.com

Kaija Savunen, toiminnanjohtaja, kaija.savunen@palloiirot.fi

Juho Suoramaa, kilpailupäällikkö, juho.suoramaa@palloiirot.fi