Edustus M, Miesten Suomen Cup

NoPS - P-Iirot   1 - 3

Nokia, Menkala TN

Miesten Cup-juna jatkaa matkaansa

Miesten Suomen Cup alkoi voitokkaasti Nokialla. Seuraavan kierroksen vastustaja arvotaan 30.4.

Miehet avasivat Suomen Cup-urakkansa tänä vuonna NOkialta, jossa 3. kierrokselle vastustajaksi arvottiin Kolmosessa pelaava Nokian Palloseura. Iltavaloissa pelatussa ottelussa lämpötila laski nollan pintaan. NoPS avasi pelin vahvasti, ja oli selkeästi terävämpi lähes jokaisessa pallossa. Ilmassa oli vaaran paikat jo ottelun alussa, kun vain kuudennella minuutilla NoPSin hyökkäys väläytti nopeuttaan ja nokialaisten laukaus pamahti tolppaan. Palkinto terävästä alusta tuli 21' jälkeen, kun Tommi Ala-Hakuni pääsi pallonriiston jälkeen tyylittelemään kotijoukkueen 1-0 johtoon.

NoPS jatkoi painostusta myös johtomaalin jälkeen, kun kotijoukkueen pelaajat pääsivät kahdesti aivan peräkkäin yksin läpi. Iirojen maalilla Sakari Korri kuitenkin nollasi molemmat yritykset tyylikkäillä torjunnoilla. Torjunnan jälkeen Korri lähetti nopeasti pallon ylös, josta Veeti Pohtio sai pallon jalkaansa maalin edessä, ohitti vielä yhden puolustajan ja painoi sitten vastakkaiseen takakulmaan raumalaisten tasoituksen. Maali herätti myös hieman vierailijoita, sillä maalin jälkeen pallo alkoi enenevissä määrin pysymään sinipaitaisten vierailijoiden jaloissa. NoPS onnistui kuitenkin useasti kääntämään nopeita vastahyökkäyksiä, joita Pallo-Iirot ei meinannut saada millään kuriin. Tauolle siirryttiin 1-1 tasalukemissa.

Toiselle jaksolle Iirot tuli paremmin sisään. Kauden avausminuuttinsa ottanut Alex Johanssonin iltapuhde tuli täyteen, ja hänen paikkansa kentällä otti Christopher Abdou. Abdoun tulo rauhoittikin puolustuslinjaa, joka pelasi paremmin ottelun toisen puoliskon. Toisen puoliajan ensimmäisestä maalista vastasi vierailija. Elias Ahde pääsi nousemaan laidalta ja hänen millintarkka tiputuksensa boksiin nousseelle Aaro Saloselle, joka pääsi tykittämään sydämensä kyllyydestä Pallo-Iirot johtoon ajassa 57'.

NoPSin kenties paras kavennuspaikka tuli 66' pelin jälkeen. NoPS pääsi laukomaan kolme kertaa lyhyen ajan sisään, mutta ensimmäisen torjui Korri, toisen blokkasi puolustus ja kolmannen taas nappasi Korri. Tästä ei sitten kulunutkaan kuin kolme minuuttia, kun Veeti Pohtio pääsi viimeistelemään kärkkärillä ottelun toisen maalinsa ohi vastaan tulleen NoPS-maalivahdin. Molemmilla oli vielä omat paikkansa lisäosumii. Paras niistä siunaantui Juuso Aallolle, joka pääsi asettelemaan pallon täplälle, kun Matias Babb kaadettiin rangaistusalueella pilkun arvoisesti. Tällä kertaa Aallon veto kilpistyi kuitenkin ylärimaan, ja nokialaiset selvisivät ilman neljättä takaiskua. Enempää osumia ei enää nähty, joten miehet etenivät Suomen Cupin 4. kierrokselle lukemin 1-3.

Otteluraportissa tänään vähän turhankin työllistetty Sakari Korri

Ottelun alku oli vaikea koko joukkueelle.

- Kyllä siinä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla joutui turhankin paljon töitä tekemään. Toisella puoliajalla pystyttiin vähän parantamaan ja pitämään palloa. Sitä kautta ei ollut itselläkään ihan niin paljoa töitä, kuin ensimmäisellä puoliajalla. Vähän oltiin unessa varsinkin ihan pelin alkuun, mutta kyllä se siitä lähti rullaamaan.

Korri ei kylmettynyt aivan täysin, vaikka välillä ei torjuttavaa näkynytkään hetkeen.

- Ei siellä nyt ihan liian kylmä [ollut]. Ei tuullut, niin en ole ihan jäässä kuitenkaan.

Kolmosessa pelaava NoPS antoi varteenotettavan vastuksen Cupissa.

- Vastustaja veti aika matalan blokin eikä me oikein alkuun löydetty keinoja, miten me päästäisiin sitä murtamaan. Muutamasta virheestä vastustaja aika vaarallisiakin vastahyökkäyksiä sai. Oli aika tasainen ja paikkoja molemmilla oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla paljon.